ACNEWS

Szombattól átalakul a budapesti tömegközlekedés

Kettes villamos / Fotó: Lugosi Albert -wikimedia.org
Kettes villamos / Fotó: Lugosi Albert -wikimedia.org
Június 22-től több budapesti járatnak is teljesen átalakul a menetrendje. Több villamos is korlátozva fog járni.
Hirdetés
Ad image

Korlátozva jár június 22-étől, szombattól július 2-áig, keddig minden nap a Gubacsi úti 2B, 51-es és 51A villamos. Hétvégi napokon pedig a Soroksári úti 2-es, 2B és 23-as járat karbantartás miatt. A fenti járatok esetében a villamosforgalom minden érintett napon szünetelni fog a Gubacsi/Határ út és a Könyves Kálmán körút között. Továbbá kizárólag hétvégi napokon a Boráros tér és a Haller utca között.

A tájékoztatás szerint június 24. és július 2. között hétköznapokon a 2B villamos Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Gubacsi út/Határ út, illetve a Mester utca/Könyves Kálmán körút és a Jászai Mari tér között jár. Az 51-es villamos közlekedése ideiglenesen szünetel, helyette az 51A közlekedik. Az 51A rövidített útvonalon jár a Mester utca/Ferenc körút és a Mester utca/Könyves Kálmán körút között.

A 2B és az 51-es villamos helyett 2B jelzéssel pótlóbusz jár majd a Gubacsi út/Határ út és a Mester utca/Könyves Kálmán körút között. A június 22-23-i és 29-30-i hétvégéken a 2-es, a 2B és az 51A rövidített útvonalon közlekedik majd. A 23-as villamos közlekedése ideiglenesen szünetel, míg a 24-es villamos viszont sűrítve jár. A 2-es és a 23-as villamos helyett a Boráros tér és a Közvágóhíd között az 54-es, 55-ös, 223E és 224-es autóbuszok igénybevételét ajánlja a BKK. A Közvágóhíd és a Boráros tér között 2-es jelzéssel pótlóbusz is jár majd, a H6-os HÉV-hez csatlakozva. A Pesterzsébetről utazóknak a BKK a 223E, a 224-es és a 224E autóbuszok igénybevételét ajánlja. Adta hírül az MTI a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása alapján.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés