ACNEWS

Szusit evett, belehalt – nem a hal volt az oka

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A 64 éves nő ebédszünetben szusitekercset rendelt lazaccal és gombával. Egy óra múlva rosszul lett. Két héttel később meghalt.
Hirdetés
Ad image

Az élelmiszerhatóságok később megállapították, hogy a súlyos mérgezés oka a nem megfelelően elkészített gomba volt. A 64 éves Donna Venturán kívül még egy személy halt meg az étteremben tett látogatás után, 51-en túlélték a mérgezést.

Ventura férje, Jon nyilvánosságra hozta, milyen kínokat szenvedett Donna a sushi elfogyasztása után. A gombából származó méreg fokozatosan megtámadta a máját és a veséjét, ami végül szervi elégtelenséghez vezetett.

Az özvegy férj a tévében mesélte el Donna küzdelmét a túlélésért. Mivel egyre nehezebben tudott beszélni, végül papírdarabokra írt feljegyzéseket remegő kézzel: „Nem tudom, hogy sokáig bírom-e még. Hogyan fogunk boldogulni? Nem bírom a fájdalmat”.

Jon hozzátette: „Az utolsó két levelet nekem és a fiunknak írta. Annyira szürreális volt belegondolni, hogy egy egyszerű ebéd után az intenzív osztályon végezte”.

Felesége, akivel 34 éve voltak házasok, „hatalmas fájdalmakkal” küzdött. Az ágya mellett megesküdött neki, hogy a felelősöket bíróság elé állítja – írja a Bild.

Közvetlenül a tömeges mérgezés után a „Dave’s Sushi” étterem bezárt – hogy néhány héttel később újra kinyisson. „Mélységesen aggódom azokért az emberekért, akik ebben az étteremben esznek”- mondta a férj.

Ventura pert indított a szusi étterem ellen – de egyelőre eredménytelenül. Az étterem bejelentette, hogy új biztonsági előírásokat vezetett be a konyhában

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés