ACNEWS

Tálib téboly: zsúfolt stadion élvezkedik a nyilvános kivégzéseken

Tálib kivégzés / 1999 archív - Fotó: képernyőkép / rawa
Tálib kivégzés / 1999 archív - Fotó: képernyőkép / rawa
A tálibok ismét nyilvános kivégzéseket tartanak a tömött stadionokban.
Hirdetés
Ad image

Az észak-afganisztáni Sheberghan stadion zsúfolásig megtelt hétfőn. A lelátón alig volt szabad hely, kívül pedig lehetetlen feladat volt parkolóhelyet találni, ami egy átlagos meccsnapon megszokott. A különbség az, hogy a közönség nem focimeccsre érkezett, hanem vérontásra. Az elítéltek élőben nézhető kivégzései látványossággá váltak, amely emberek ezreit, néha egész családokat vonz – számolt be a Hoy.

A legutóbbi hátborzongató „műsor” főszereplője Nazar Mohamad volt, aki az ítélet szerint egy „pengés fegyverrel” megölt egy másik férfit. „Az ügyet az Iszlám Emirátus három bírósága nagyon pontosan megvizsgálta” – hangsúlyozta a Legfelsőbb Bíróság. Az utolsó szót azonban lényegében az áldozat családja mondta ki. Ők választhatták ki a férfi büntetését. A legjobb pedig a bosszú tűnt számukra. Így nyilvános kivégzést kértek.

Ezek a véres események pedig tömegeket vonzanak. Éppen ezért a jauzjéni kormány napokkal korábban figyelmeztette a környékbelieket, hogy időben foglaljanak maguknak helyet és mindenképpen legyenek ott. A jelenlévők végignézték, amint Nazart ötször hátba lőtték. A családja, rengeteg gyerek és a tálib rezsim több magas rangú tisztviselője előtt. Ez az a büntetés, amelyről a Legfelsőbb Bíróság meg van győződve, hogy „erősíti az ország biztonságát és a saria jobb alkalmazását”. Ebben rejlik a vonzereje. De a kisebb bűnök büntetései se különböznek nagyban. Lopás, házasságtörés vagy alkoholfogyasztás esetében az elítélteket idegenek előtt megkorbácsolják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés