ACNEWS

Tapolcai robbanás: kidőlt egy 6. emeleti lakás szobafala

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették.
Hirdetés
Ad image

A Kazinczy téren, egy tízemeletes társasház egyik lakásában történt a robbanás. Vélhetően gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció, amely kidöntött több falat és ajtókat szakított ki a helyükből. Egy embert vittek kórházba, a sérültön kívül egy kutya is tartózkodott a lakásban. Az egyik 6. emeleti lakás teljes, a külvilág felé nyíló oldala eltűnt.

Az épület valamennyi lakását, 102 ingatlant kiürítettek, a lakókat átmenetileg a szomszédos iskolában helyezték el – tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.

Kisebb tűz is keletkezett, mintegy egy négyzetméteren égett egy kanapé, de azt a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A káresethez a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés