ACNEWS

Te is rosszul tárolod a hagymát?

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A magyar konyha alfája és omegája, az ételek lelke, de még mindig sokan elrontják a tárolását. Itt a megoldás.
Hirdetés
Ad image

A vöröshagyma nem csak a pörkölt alapja – az ókori Egyiptomban vallási és gyógyászati célokra is használták, Közép-Ázsiából indult a hódítása, majd a görögök és rómaiak is rákaptak. A középkorra Európa-szerte elterjedt, és azóta is nélkülözhetetlen a magyar konyhában.

De hogyan tárold, hogy ne rohadjon rád?

Ne tedd hűtőbe! Ez az első számú hiba, amit elkövethetsz. A hideg és a pára csak gyorsítja a romlást, ráadásul az egész hűtőszekrényed hagymaszagban fog úszni. Egyetlen kivétel van: ha már felvágtad. Akkor is csak légmentesen záródó dobozban vagy fóliában, különben kiszárad és megkeseredik.

A tökéletes hely a hagymának? Hűvös (4-10 °C), száraz, jól szellőző hely. Kamra, pince vagy egy polc a konyhában – csak semmi műanyag zacskó! A bezárt levegő párás közeget teremt, ami egyenes út a penészedéshez. Ha fekete, zöld vagy fehér foltokat látsz a hagymádon, ne kísérletezz, dobd ki az egészet. A penész mélyre hatol, és méreganyagokat termel, amiket nem lehet levágással eltüntetni.

Egy romló hagyma pedig nem magányos farkas – ha egy elkezd rohadni, az egész készleted bánhatja. Úgyhogy figyelj oda, tartsd szárazon, és élvezd az ételeid igazi ízét.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!