ACNEWS

Tel-Avivot bombázta a Hamász

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy izraeli légicsapás következtében legalább 35-en haltak meg Rafah városa közelében a Hamász beszámolója szerint.
Hirdetés
Ad image

A Hamász által ellenőrzött egészségügyi minisztérium szerint több tucat ember halt meg egy izraeli légicsapásban a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah közelében. A palesztin elnökség azzal vádolta Izraelt, hogy szándékosan támadta meg azt a környéket, ahol a lakóhelyüket elhagyni kényszerült civilek húzták meg magukat. Palesztina „borzalmas mészárlásról” számolt be, aminek következtében a Hamász jelentése szerint 35 ember vesztette életét.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy a légicsapás egy „rafahi Hamász-telepet ért, ahol a szervezet kulcsfontosságú terroristái tevékenykedtek”. A precíziós lőszerrel végrehajtott támadás szerintük jogos célpontok ellen irányult. A Heute beszámolója szerint a hadsereg közölte, vizsgálja azokat a jelentéseket, amelyek azt állítják, hogy a támadás során a térségben több civil is megsérült vagy elhunyt.

A Hamász vasárnap négy hónap után először lőtt ki rakétákat Tel-Aviv térségébe Rafahból. A rakétavédelem néhányat el tudott hárítani. Azonban Tel-Aviv belvárosában több robbanás is hallatszódott, illetve a főváros környékén több városban is voltak rakétariasztások. A Hamász elismerte a támadást, ami állításuk szerint egy válaszreakció volt a civilek ellen elkövetett cionista mészárlásra. A vasárnapi rakéta támadások során ketten sérültek meg könnyebben, miközben az óvóhelyre siettek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés