ACNEWS

Tényleges életfogytiglan kiszabását kéri az ügyészség egy tizenhét évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjére

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség arra a férfira, aki az elsőfokú ítélet szerint 2004-ben meggyilkolt egy 77 éves makói asszonyt és 51 esztendős lányát - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

   

Hirdetés
Ad image

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség arra a férfira, aki az elsőfokú ítélet szerint 2004-ben meggyilkolt egy 77 éves makói asszonyt és 51 esztendős lányát – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

   

Lajkó Szilvia közölte, a vádlottat a Szegedi Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel sújtotta azzal, hogy legkorábban harminc év után bocsátható feltételes szabadságra.
Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2004 novemberében Makón, a 77 éves sértett által egyedül lakott ház melléképületében elrejtőzött, majd az oda érkező idős nőt egy vascsővel brutálisan bántalmazta. Az asszony az ütésektől magatehetetlen állapotban a földre zuhant. Rövid időn belül a sértett 51 éves lánya is megérkezett az ingatlanba, ahol összetalálkozott a férfival, és dulakodni kezdtek. A vádlott a fiatalabb sértettet egy késsel nyakon szúrta, majd a vascsővel őt is durván bántalmazta. A férfi nem sokkal később az ártalmatlanná tett sértettek nyakát elvágta és elmenekült az ingatlanból.
A mórahalmi járásban élő, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan, hajléktalan vádlottat tavaly februárban fogta el a rendőrség.
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiemelkedően súlyos élet elleni bűncselekményt elkövető férfival szemben a lehető legszigorúbb büntetést kell kiszabni – közölte az ügyész.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés