ACNEWS

Terrorveszély miatt áthelyezik a párizsi olimpia megnyitóját

Emmanuel Macron / Fotó: Shutterstock
Emmanuel Macron / Fotó: Shutterstock
Eredetileg Macron francia elnök a Szajnára tervezte a párizsi olimpia megnyitóját, azonban ennek óriási a biztonsági kockázata. Most a B-tervről tárgyalnak.
Hirdetés
Ad image

Emmanuel Macron francia elnök ma bejelentette, hogy könnyen áthelyezhetik a Szajnára tervezett olimpiai megnyitót a Stade de France-ra, ha túl nagynak ítélik meg a biztonsági kockázatot. Az abcNEWS hírei szerint Macron kitért arra is, hogy a tervek szerint kivételes szinten fogják mozgósítani a rendfenntartó erőket. Így a szabadtéri rendezvény biztonságosan le tud majd zajlani.

„Azonban, ha úgy ítéljük meg, hogy továbbra is nagy a kockázat, akkor a helyzet függvényében több tartalék forgatókönyvünk is van” – biztosított mindenkit a francia elnök. A megnyitóra július 26-án kerül majd sor. Ezzel ez lehet az első olyan olimpiai nyitó ceremónia, amit egy stadionon kívül tartanak. Körülbelül 10500 sportoló fog végig menni Párizs szívében, egy 6 kilométer hosszú szakaszon. A biztonsági kockázatok azonban nagyok, a közelmúltban történt terrortámadások miatt. Így a francia kormány fenntartja a jogot, hogy áttegyék az eseményt más helyszínre, vagy lerövidítsék az útvonalat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés