ACNEWS

Tetoválással tüntetik el a striákat

Fotó: EverDerm Klinika
Fotó: EverDerm Klinika
Nem kell többé kellemetlenül érezned magad, itt a megoldás.
Hirdetés
Ad image

A striákat gyakran összekeverik a narancsbőrrel. Ennek az az oka, hogy leggyakrabban ugyanazokon a testtájakon – hason, combon, csípőn, fenéken – alakul ki. Ugyanakkor ez a két jelenség nem is lehetne különbözőbb egymástól.

A narancsbőr ugyanis a zsírsejtek kiboltosulása (öblösödése – a szerk.) a bőrfelszín felé. A striák pedig a bőr feszülési irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek az idő múlásával gyöngyház színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően hirtelen történő, nagymértékű hízás vagy fogyás után jelentkeznek. Nők körében leggyakrabban terhesség következtében, míg a férfiak esetében túl intenzív testépítés során alakulnak ki. Kialakulásuk oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így az megreped vagy akár el is szakad.

Fotó: EverDerm Klinika

A kötőszövet gyengeségét a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, ugyanakkor sajnos a genetika is nagyban befolyásolja a striák kialakulására való hajlamot. Szerencsére számos olyan módszer létezik, melyekkel csökkenthetjük a striák kialakulásának kockázatát. Érdemes már fiatal korban elkezdeni bőrünk rendszeres ápolását jó minőségű testápoló termékekkel vagy különféle olajokkal. Ez lehet a mogyoróolaj, a lenolaj vagy a kökényolaj is. Érdemes az étrendre is odafigyelni, lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Ezek magas antioxidáns tartalmuk miatt segítenek a bőr frissességének megőrzésében. Ezen túl természetesen a megfelelő mennyiségű napi folyadékfogyasztás is elengedhetetlen a bőr rugalmasságát biztosító kollagén termeléséhez.

Ezek a módszerek azonban nem tudnak száz százalékos megoldást nyújtani a striák kialakulása ellen. A gyöngyház színű vékony csíkok sokak számára nem csak esztétikai, hanem lelki problémát is okoznak. Sok esetben a magabiztosság csökkenéséhez is vezetnek. A sminktetoválás legújabb generációja, azaz az orvosi mikropigmentáció megjelenése azonban lehetőséget kínál a striák „eltávolítására”.

Az orvosi tetoválás során a sminktetováló a vendég saját testszínét keveri ki a festékanyagokból, majd azt viszi fel az adott testrészre. Ezzel homogenizálni tudja a területet, és mások számára láthatatlanná varázsolni a striákat, vagy akár más, kisebb hegeket. Az eljárás, szintúgy mint a sminktetoválás, teljesen fájdalommentes. Viszont a beavatkozást 1-2 évente meg kell ismételni, mivel a festékanyag ennyi idő alatt lassan kikopik a bőrből. A hegek és striák orvosi tetoválással való eltüntetése nagyon sok embernek nyújthat segítséget és adhatja vissza egészséges önbizalmukat.

(x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés