ACNEWS

Teveháton érkezik a palesztin Mikulás Jeruzsálembe

Télapó Jeruzsálem / forrás: abc-kepemyokep
Télapó Jeruzsálem / forrás: abc-kepemyokep
Issa Kassissieh Jeruzsálem egyetlen igazolt Mikulása.
Hirdetés
Ad image

Decemberben Jeruzsálem utcái hagyományosan pirosra és zöldre váltanak, hogy üdvözöljék a több ezer zarándokot, akik eljönnek a Szent Városba karácsonyozni. Még most is tömegesen özönlenek a turisták, amikor Izrael háborúban áll.

Nemcsak a város több tucat temploma nyüzsög, van egy másik nagyon népszerű látnivaló is. Hét éve a csaknem kétméteres palesztin férfi Issa Kassissieh, a palesztin kosárlabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya városi otthonát igazi karácsonyi barlanggá alakította. A látogatókat édesség, forralt bor és fotózás várja. Issa Kassissieh okleveles Mikulás, ő az egyetlen egész Jeruzsálemben.

Gyermekkorában az apja öltözött Mikulásnak. Tizenöt évvel ezelőtt Issa megtalálta apja ruháját, és úgy döntött, hogy felveszi. Azóta részt vett a Mikulás Világkongresszuson Dániában, és az Egyesült Államokban, Coloradóban pedig elvégzett egy hivatalos Mikulásiskolát. Túlságosan is tisztában van a jeruzsálemi érzékenységgel, ezért tudatosan kerüli a politikát, és otthona nyitva áll minden vallás előtt. 

Sok gyerek azt kérdezi: eljöhet-e idén is a Mikulás, most, amikor háború van? De vannak olyan gyerekek is, akiknek kicsit modernebb gondjaik vannak. Majdnem minden gyerek iPhone-t kér tőle, de ő soha nem ígér semmit. Azt mondja: imádkozzunk, és ha rajta vagy a jók listáján, talán megkapod – írta a nieuwsblad.be.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés