ACNEWS

TikTok őrület: napi 22 tojást és tiszta vajat eszik

Fotó: steak and butter girl / tiktok
Fotó: steak and butter girl / tiktok
A "steak and butter girl" jelenleg a TikTokon terjed különös diétájával. Ételei mindössze három összetevőből állnak.
Hirdetés
Ad image

A fiatal nő élvezettel harap bele egy darab vajba. Aztán rántottát készít magának 22 tojásból! Elmagyarázza, hogy számára ez a legjobb étel. És nagy feltűnést kelt a TikTokon. Néhány videójára több ezerszer kattintottak, az egyikre több mint 1,5 millióan.

A videókban szereplő nőt Bellának hívják. TikTok-profilja a steakandbuttergal („steak and butter girl”) nevet viseli.

Az ex-vegán számtalan videóban dicséri különleges étrendjét. Ez pedig, állítása szerint, mindössze három fehérjében és zsírban gazdag összetevőből áll: Vaj, tojás és marhahús. Elmondása szerint egy hónap alatt 50 tömb vajat és napi 22 tojást eszik meg.

Közel 70 000 követője figyeli Bellát, aki influencer karrierje mellett zongoristaként keresi a kenyerét, ahogyan szigorúan követi a diétás tervét. Egy tipikus napja így néz ki: reggel tíz tojást eszik, amit rengeteg vajban süt meg, este pedig marhahús és tizenkét tojás kerül a tányérjára. Ha Bella közben megéhezik, egyszerűen beleharap egy darab vajba. Hogy az egész ne legyen túl monoton, reggel rántottát, este pedig buggyantott tojást eszik.

A bloggerre a diétája miatt sokan ráírnak. „Adok még öt évet az életednek” – írja az egyik felhasználó. Egy másik így kommentálta: „Jézusom, én maximum két tojást tudnék megenni, és pláne nem minden nap” – írja a blick.ch.

@steakandbuttergal Why I eat butter! high fat carnivore diet #carnivorediet #carnivore #butter #carnivoreketo #highfat #animalbased ♬ original sound – Steakandbuttergal | Carnivore

Bella vehemensen védi bizarr étrendjét. „Már nincsenek krónikus puffadásaim, már nem vagyok cukorfüggő, és nem vagyok állandóan fáradt” – hangsúlyozza. Az, hogy csak húst, tojást és vajat eszik, „kívül-belül meggyógyította”. A szakértők azonban az úgynevezett húsevő étrendet egészségtelennek minősítik, és a vörös húsok mérsékelt fogyasztását javasolják.

„Okkal eszünk többféle élelmiszert, mert mindegyik más tápanyaggal lát el bennünket” – magyarázza Rachelle Hirsig, a Hirslanden Klinik Aarau táplálkozási szakértője. A kizárólag állati termékekből álló étrend például megfosztaná a szervezetet a rostoktól, amelyek fontosak a bélrendszer egészségéhez. Emellett a sok gyümölcs és zöldség fogyasztása tudományosan összefüggésbe hozható a nagyobb boldogsággal, az élettel való elégedettséggel és a jó közérzettel.

Az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban tavaly megjelent svéd tanulmány bebizonyította, hogy Bella tojás-szeretete káros. A tesztalanyoknál, akik több héten keresztül napi hat tojásnál többet ettek meg, az egészségükre negatív hatást tapasztaltak. A tanulmány szerint a tojásfogyasztás a szívelégtelenségnél 30 százalékkal nagyobb kockázatot jelent.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés