ACNEWS

Titkos dokumentumok szivárogtak ki az orosz mozgósításról

Súlyos csapásokat mértek az oroszok az ukrán hadseregre Fotó: pixabay
Súlyos csapásokat mértek az oroszok az ukrán hadseregre Fotó: pixabay
Egy titkosnak szánt, de rövid ideig nyilvános dokumentumban elsősorban az új katonák besorozásáról és az új egységek megalakításáról lehetett olvasni.
Hirdetés
Ad image

A „The Insider” című orosz független internetes újság alaposan megvizsgálta a jelentést, és összeállított egy áttekintést.

A jelentés szerint az orosz hadsereg nagy nehézségekkel néz szembe, mert a társadalom egy része nem akar háborúba menni. Ezért az internetes bloggerek a felelősek, akik „információs nyomást” gyakorolnak.

Szakértők feltételezik, hogy a Kreml további mozgósítási hullámokra készül. Az ilyen lépések azonban kötéltáncot jelentenek, mivel az országban forrongás veszélye fenyeget, ha túlfeszítik a húrt. Az elit ezért igyekszik minél tovább halogatni az általános mozgósítást, inkább a „részleges mozgósítás” leple alatt végrehajtani azt.

Az orosz hadügyminisztérium mostanra 31,6 millió emberről hozott létre adatbázist. Ebből 2,9 millióan sorköteles korúak. A hatóságok jelenleg a mobiltelefonszámukat és az e-mail címüket gyűjtik. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban Oroszország valószínűleg nem lesz képes mindannyiukat behívni, mert a Kremlnek nagy nehézséget okoz katonáinak fegyverekkel és egyéb felszereléssel való ellátása. Egyelőre a biztonsági cégek alkalmazottait küldik előre, hogy a fronton harcoljanak.

Oroszország vezérkara új hadsereget, egy hadtestet, 5 hadosztályt és 26 dandárt akar létrehozni. Az Azovi-tengeren pedig egy új haditengerészeti körzetet.

Az Oroszországban szeptember 21-én bejelentett részleges mozgósítás hivatalosan soha nem ért véget. Időközben a behívót elektronikus úton is el lehet küldeni, és az kézbesítettnek minősül, függetlenül attól, hogy eljut-e a címzetthez vagy sem. Az orosz fővárosban, Moszkvában videómegfigyelő rendszereket is használnak a sorozás alól kibújók felkutatására. Ezek a rendszerek olyan kifinomultak, hogy még a motoros sisakot viselő embereket is képesek felismerni

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés