ACNEWS

2024. September 27.   |   Adalbert napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tömegkatasztrófát okozott a gátszakadás, sok a halott

Átszakadt a gát Szudánban, a Vörös-tenger partjainál, vasárnap óta éjjel nappal keresik az áldozatokat és az eltűnteket.
Hirdetés
Ad image

Az ENSZ a szudáni gátszakadás után eddig 30 holttestről tud, de a halottak száma valószínűleg sokkal magasabb. Ugyanis helyi jelentések szerint 150-200 ember tűnhetett el, akikről semmit nem tudni. Az áradat legalább 20 falut pusztított el, a térségben káosz lett úrrá. A régió eddig is küszködött a több hónapon át tartó polgárháborútól, most pedig egy gátszakadás nehezíti meg az emberek életét.

Az ENSZ a helyi hatóságokra hivatkozva jelentette, hogy a gáttól nyugatra körülbelül 50 ezer ember otthonát sodorta veszélybe az árvíz. Viszont a keleten fekvő terület megközelíthetetlenné vált. Szintén súlyos probléma, hogy az átszakadt gát biztosította a vízforrást Port Sudan számára, amit most szomjúság veszélye fenyeget. A heves esőzések okozta áradások miatt az emberek tömegesen kényszerültek elhagyni a lakóhelyeiket, sokan mindenüket elvesztették – idézte a liner.hu a France24-et.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés