ACNEWS

Elrajtolt a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros verseny

Fotó: pixabay, illusztráció
Fotó: pixabay, illusztráció
A Szentgotthárdról induló 168 kilométeres távon 821 méter szintemelkedés vár a mezőnyre, amely az Őrségben két, mintegy 80 kilométeres kör megtétele után tér vissza a legnyugatabbra fekvő magyarországi városba.
Hirdetés
Ad image

        „Minden valószínűség szerint mezőnyhajrá lesz és nagy harc, miután kiváló sprinterek vannak itt. Erős csapatom van, a társaim képesek jó pozícióba helyezni engem a befutónál, így bízom benne, hogy képes leszek jó eredményt elérni” – fogalmazott az MTI kérdésére a tavaly a kazincbarcikai szakaszon diadalmaskodó holland Dylan Groenewegen.

Az időjárás kapcsán úgy fogalmazott: nem számít esőre, a száraz körülmények pedig reményei szerint kedveznek nekik. Noha a befutó egyenes lesz, hektikus hajrá várható. A szél kapcsán azt mondta, mivel nem túl erős, így valószínűleg nem lesz nagy szerepe.

    A rajtra 15 fokban, enyhén szeles időben készülődött a mezőny, valamint a nagyszámú kilátogató szurkoló: általános iskolások csoportja például leguggolva formázott kerékpárt, egy fitneszterem előtt pedig spinningkerékpárokon tekerve köszöntötték a bringásokat.

    A rajt előtt a szalagot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Eisenkrammer Károly főszervező, Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és a verseny nagykövete, az ír Stephen Roche vágta át ünnepélyes körülmények között. Az etap lassú rajtjára az eredetileg tervezett 12.30-as kezdési időhöz képest öt perccel később került sor a szentgotthárdi Széll Kálmán téren, hogy ezáltal biztonságos legyen az átjutás a 78 kilométer elteltével keresztezett vasúti átjárón.

    A magyar körverseny minden szakaszát teljes hosszában közvetíti az M4 Sport.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés