ACNEWS

Trump megfenyegette az orosz elnököt

Donald J. Trump / Fotó: Shutterstock
Donald J. Trump / Fotó: Shutterstock
„Ha Ukrajnába mész, úgy megütlek, hogy el sem fogod hinni. Moszkva közepén foglak megütni”. Ezekkel a szavakkal fenyegette meg Trump Putyint.
Hirdetés
Ad image

Donald Trump volt amerikai elnök kijelentette, hogy a múltban megfenyegette Vlagyimir Putyint. Megígérte, hogy lecsap Moszkvára, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát – mondta a beszélgetésről a The Wall Street Journal újságíróival folytatott találkozóján.  Azt azonban nem árulta el, hogy az eszmecsere mikor történt.

„Vlagyimir, ha bemész Ukrajnába, akkor olyan keményen megütlek, hogy el sem fogod hinni. Moszkva közepén fogok lecsapni rád” – idézte Trump az akkor elhangzottakat.

A Putyinnal folytatott beszélgetésében azt is mondta, hogy nem akar ilyen lépéseket hozni, mert „ők barátok”, de ha Putyin nem enged, akkor nem lesz más választása. Az orosz vezető állítólag hitetlenkedve fogadta a volt amerikai elnök szavait, de utóbbi biztosította őt arról, hogy határozott lépéseket fog tenni, ha Oroszország lecsap Ukrajnára. 

„Mondtam: Keményen megütlek, és leszedem a kupolákat a fejedről. Mert, tudják, a kupolák alatt lakik” – magyarázta Trump az összegyűlt riportereknek.

Az Ukrajinszka Pravda portál emlékeztetett arra, hogy a republikánus elnökjelölt nemrégiben elkerülte annak megerősítését vagy cáfolatát, hogy beszélt-e az orosz elnökkel, miután 2021-ben távozott a Fehér Házból. Beszéde során Trump ismét hangsúlyozta, hogy kiváló kapcsolatokat ápol Putyinnal. Biztosított arról, hogy még beiktatása előtt képes lesz megoldani az Ukrajnával fennálló konfliktust, ha megnyeri a közelgő amerikai elnökválasztást. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés