ACNEWS

Trump merénylőjéről: „Szörnyen rosszul lőtt”

Fotó: YouTube
Fotó: YouTube
Újabb részleteket tudtunk meg a Trumpra rálövő fiatal férfiről. Az FBI az esetet hivatalosan is gyilkossági kísérletnek minősítette.
Hirdetés
Ad image

Az AcNews is beszámolt arról, hogy merényletet kíséreltek meg Donad Trump ellen tegnap. Nem sokat kellett várni arra, hogy kiderüljön a férfi neve. Alig pár órával a lövöldözés után a rendőrség nyilvánosságra hozta Thomas Matthew Crooks nevét, akit pár pillanattal a gyilkossági kísérlet után megöltek. 20 éves volt. Az interneten azonnal elkezdtek a fiúról özönleni a képek és az információk, amik közül sok hamisnak bizonyult. A Blick most összeszedte azokat az információkat, amiket biztosan lehet tudni.

Csendes fiúnak ismerték

Crooks az amerikai Pennsylvania államból, egészen pontosan Bethel Parkból származik. Ez körülbelül 60 kilométerre van Butlertől, ahol Trump kampány beszéde alatt eldördültek a lövések. A fiatalember egy idősek otthonában dolgozott, a kollégái és az ott élők egyaránt megdöbbentek a tettén. „A háttérellenőrzéskor nem találtunk semmit, a munkáját pedig jól végezte. Nem adott aggodalomra okot.” Crooks 2022-ben érettségizett, és ugyanabban az évben nyert egy 500 dolláros díjat a National Math and Science Initiative-től. Volt osztálytársai mind csendesnek írják le, akinek nem volt sok barátja. „Az a fajta volt, aki gyakran magányosnak tűnt.” – írta le az egyik volt osztálytársa, James Myers.  Volt osztálytársa Crooks-ot társadalmilag visszafogott embernek írja le, akit nem hallott soha politizálni vagy konkrétan Trumpról beszélni.

Pocsék lövő volt

Azonban voltak előjelei annak, hogy a merénylővel nem stimmel valami. Myers és egy másik csoporttársuk arról számolt be, hogy Crooks megpróbált csatlakozni az iskolai lövész klubhoz. Azonban egy, még a klub indulása előtti találkozón elutasították a jelentkezését. És megkérték, hogy többé ne is jöjjön vissza. „Nem csak, hogy nem került be a csapatba, de arra is megkérték, hogy ne is menjen oda többet. Olyan rosszul lőtt, hogy életveszélyesnek tartották.” – mondta Myers. Elsőzör elutasították, mert „szörnyen rosszul lött” – mondta Frederick Mach, a csapat jelenlegi kapitánya. Ennek ellenére Crooks végül csatlakozott egy helyi lövészklubhoz. Mostanra pedig az is világossá vált, hogy honnan szerezte a fiatal férfi a fegyvert. Apja vásárolta teljesen legálisan az AR-15-öst, amivel Crooks elkövette a merényletet. A lőfegyvereket az államokban ugyanis egészen könnyű beszerezni, beleértve a félautomata fegyvereket és a gépkarabélyokat is.

Az indítékról azonban még mindig nem tudni semmit. A nyomozók most kihallgatják a Crookshoz közelállókat. Az egész életét megvizsgálják. „Alapvetően megírják az életrajzát. Kiderítik milyen volt a mentális állapota az elmúlt 5-10 évben. Mit csinált, miket tervezett, járt-e iskolába.” – mondta Stteve Moore nyomozó szakértő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés