ACNEWS

Világsztárok, akikről nem hitted volna, hogy tudósok is

Fotó: illusztráció / Unsplash
Fotó: illusztráció / Unsplash
Brian May, a Queen gitárosa elismert asztrofizikus is. De nem ő az egyetlen tudós a showbizniszben. Ezek azok a sztárok, akik a tudományban is sikereket értek el.
Hirdetés
Ad image

Ahogy az AcNews is beszámolt róla, a Queen alapítótagja, Brian May asztrofizikus tagja volt annak a csapatnak, amelyik most biztonságban visszahozta a Földre azt a kapszulát, amely a legelső aszteroidamintákat tartalmazta.

De nem Brian May az egyetlen híresség, aki a showbizniszben való karrierje előtt, alatt vagy mellett természettudósként tevékenykedett.

Natalie Portman

A gyönyörű színésznő 1994-ben, 12 évesen, a Léon – A profi című filmben nyújtott szerepével vált egyik napról a másikra sztárrá. De sok gyerekszínésszel ellentétben ő továbbra is az iskolára koncentrált. 1997-ben egy tudományos verseny elődöntőjébe jutott egy olyan kísérlettel, amely során cukorból állított elő hidrogént.

Az iskola után pszichológiát tanult a Harvard Egyetemen. Tanulmányai részeként többek között részt vett egy, a homloklebeny kognitív folyamatairól szóló publikációban. A diplomáját 2003-ban szerezte meg, és ezzel párhuzamosan a Star Wars előzménytrilógiát forgatta.

Dolph Lundgren

A svéd óriás ígéretes tudományos karrier előtt állt, amikor belecsúszott a showbizniszbe. Az akciósztár Stockholmban, Sydneyben és az Egyesült Államok különböző egyetemein tanult vegyészmérnöknek. Már a zsebében volt a híres Massachusetts Institute of Technology (MIT) ösztöndíja, amikor Grace Jones felfedezte őt, miközben kidobóként dolgozott egy klubban. Lundgrent a testőrévé és szeretőjévé tette. New Yorkban a karatemester színészleckéket vett, és végül Ivan Drago szerepében kötött ki a Rocky IV-ben.

Lisa Kudrow

Mielőtt sikeres színésznő lett a Jóbarátok című sorozatban, az apja nyomdokaiba akart lépni. Lee Kudrow fejfájásra szakosodott orvosként szerzett magának nevet. Miután biológiát tanult, Lisa Kudrow az apjával is dolgozott egy olyan tanulmányon, amely a balkezeseknél a cluster-fejfájás kialakulásának valószínűségéről szólt. Végül a Jóbarátokban egy ezoterikára fogékony masszőrt alakított.

Eva Longoria

A Született feleségek sztárja, színészi karrierje előtt kineziológiából (mozgástudomány) szerzett diplomát. Még a népszerű sorozatban való szerepvállalása alatt is visszament az iskolapadba. A Kaliforniai Állami Egyetemen az USA-ban élő mexikói bevándorlók kultúráját tanulta. Diplomamunkája a latinok tudományos szakmákban szerzett tapasztalataival foglalkozott.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés