ACNEWS

Úgy berúgott Pacsán a forgalmista, hogy leállt miatta a vasút

Szembeengedett a MÁV két vonatot ma hajnalban /fotó: MÁV Facebook-illusztráció
Szembeengedett a MÁV két vonatot ma hajnalban /fotó: MÁV Facebook-illusztráció
Vádat emelt az ügyészség a vasutas ellen, aki karácsonykor a munkahelyén úgy berúgott, hogy leállt a vasúti forgalom.
Hirdetés
Ad image

A Moldova György regényébe illő történet főszereplője nem mai gyerek, 30 évet lehúzott már a vasútnál minden nagyobb gond nélkül. De hát mindig van egy legelső alkalom…

A férfi tavaly karácsony este a Zala vármegyei Pacsához közeli vasútállomáson teljesített szolgálatot. Már a munkakezdést követően inni kezdett, gyorsan megitta a magával vitt egy liter vodkát. Így az esti órákra kiütötte magát, mondhatni „szolgálatteljesítésre és cselekvésre képtelen állapotba került”. Emiatt a menetrend szerint Szombathely és Pécs között közlekedő két személyvonatot nem tudta fogadni. A biztosítóberendezésen nem állított be számukra szabad jelzést, azaz nem adott engedélyt a szerelvények továbbhaladására.

Ugyanis a férfi feladata volt a hozzá tartozó szakaszon közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása a környező vasútállomások között. Kezelnie kellett a biztosítóberendezést, amellyel engedélyezni lehet a vonatoknak az érkezést és az indulást. Mivel a várakozni kényszerülő és a fennakadás okát kutató kollégái folyamatos telefonhívásait sem fogadta,  ők riasztották a rendőrséget. A járőrök a merevrészeg, alvó forgalmistát az állomás forgalmi irodájában találták meg. Úgy be volt rúgva, hogy a rendőri intézkedés közben is újra elaludt. Az őt váltó forgalmista csak mintegy másfél órás késéssel tudta elindítani a várakozásra ítélt személyvonatokat.

A büntetlen előéletű vasutas beismerő vallomást tett, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolja – derült ki Jánky Judit Zala Vármegyei Főügyészség szóvivőjének csütörtöki közleményéből.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés