ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Új évszak, új bőr: készülj fel a pokoli hidegre

Fotó: EverDerm jóvoltából
Fotó: EverDerm jóvoltából
Az ősz beköszöntével érdemes újra gondolni a bőrápolási szokásainkat is. Az, ami eddig jó volt koránt sem biztos, hogy hatásos lesz a hidegben is.
Hirdetés
Ad image

Ahogy beköszönt az ősz, nemcsak ruhatárunkat kell frissítenünk, hanem bőrünk ápolási rutinját is. A hűvösebb időjárás és a szárazabb levegő fokozott igénybevételnek teszi ki arcbőrünket, ezért fontos, hogy megfelelő kezelésekkel készítsük fel azt a hideg hónapokra. Az arcbőr ápolásának egyik legjobb módja, ha rendszeresen szakemberhez fordulunk, aki személyre szabott kezelést ajánl bőrünk aktuális állapotának megfelelően. Ebben a cikkben bemutatjuk az EverDerm Clinic őszi arckezeléseinek legnépszerűbb típusait.

Arctisztítás

Az ősz kiváló időszak egy alapos arctisztításra. A nyári hónapokban a bőr gyakran túl sok faggyút termel, a meleg és a nap káros hatásai miatt pedig elhalt hámsejtek halmozódhatnak fel. Az arctisztítás segít eltávolítani a szennyeződéseket, a faggyút és a pórusokba ragadt elhalt hámsejteket.

Bőrmegújító kezelések

Az őszi hónapok ideálisak bőrmegújító kezelésekre, amelyek segítenek eltávolítani a nyári napsütés által okozott károkat, mint például a pigmentfoltokat és a bőr kiszáradását. Népszerű módszer a rádiófrekvenciás mikrotűs kezelés, ami serkenti a bőr kollagéntermelésének fokozását.

Lézeres kezelések

Elérkezett a legjobb időszak a lézeres kezelésekre, mivel ilyenkor a napfény kevésbé intenzív és kevesebb az UV-sugárzás, ami minimalizálja a kezelés utáni pigmentáció kockázatát (ennek ellenére a fényvédelem ősszel ugyanolyan fontos, mint nyáron). A lézeres kezelések hatékonyan segítenek a bőrfiatalításban, a finom ráncok csökkentésében és a pórusok összehúzásában. Emellett a lézeres arckezelések képesek stimulálni a bőr kollagéntermelését is, ami tartósan feszesebb és fiatalosabb bőrt eredményez.

Fotó: EverDerm

Hámlasztó kezelések

Az ősz másik nagy kedvence a hámlasztás, amely segít megszabadítani a bőrt az elhalt hámsejtektől. A nyári napsugárzás és hőség hatására a bőr felső rétege gyakran megvastagszik, ami fakóbbá és élettelenebbé teszi az arcot. A kémiai hámlasztás gyengéd, de hatékony megoldást kínál erre a problémára. Az ilyen kezelések során különböző savakat (pl. glikolsav) használnak, amelyek segítenek a bőr felszíni rétegeinek eltávolításában, hogy az új, friss bőrréteg láthatóvá válhasson. A hámlasztás nemcsak a bőr textúráját javítja, de segít csökkenteni a pattanások, hegek és pigmentfoltok láthatóságát is.

Miért NE te válassz arckezelést, hanem bízd szakemberre?

Minden bőr más és más, ezért az arckezeléseket is ennek megfelelően kell megválasztani. Az egyik legfontosabb lépés, hogy szakember végezzen arcdiagnoszikát mielőtt bármilyen kezelést választana számodra. Ez az EverDerm Clinic alapelve is. Lehet, hogy egy alapos arctisztításra van szükség, de az is előfordulhat, hogy egy kombinált bőrmegújító és lézeres kezelés hozza meg a kívánt eredményt.

Az ősz a bőrápolás egyik legfontosabb időszaka, hiszen ilyenkor készíthetjük fel arcbőrünket a téli hidegre. Érdemes időben elkezdeni foglalkozni az arcbőr állapotával. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés