ACNEWS

Új koronavírus-mutánstól rettegnek az Izraeliek

Az országban hadgyakorlatot szerveznek, az ellenség pedig egy elképzelt, minden eddiginél halálosabb koronavírus-variáns.

Hirdetés
Ad image

Az országban hadgyakorlatot szerveznek, az ellenség pedig egy elképzelt, minden eddiginél halálosabb koronavírus-variáns.

A gyakorlat teszteli a kormányhivatalok és a nemzeti ügynökségek képességeit, hogy miként tudnak reagálni az úgynevezett omega változat megjelenésére. Az izraeli kormány sajtóirodájának közleménye szerint az országban még nem fedeztek fel ilyen változatot.

Az akciót Naftali Bennett miniszterelnök vezeti, és hadgyakorlat formájában valósulhat meg a The Guardian cikke szerint.

Az országban, amely a negyedik hullám legyőzőséről, valamint a delta változat Izraelből való kiirtásának közelségéről beszél, Bennett szerint a jövőben is tartanak majd hasonló gyakorlatokat, miközben szorosan figyeli az aktuális koronavírus-helyzetet, és minden lehetséges körülményre felkészül.

A gyakorlaton a következő területeket érintik:

a gyülekezés és a mozgás korlátozása, karanténpolitika, lezárások, kijárási tilalom és turizmus,

felügyeleti rendszer és figyelmeztetések egy új és veszélyes változat kialakulása esetén, a vakcinavédelem tesztelése, különböző járványügyi vizsgálatok, a kórházi kapacitás felülvizsgálata, valamint tömeges tesztelési és oltási programok végrehajtásának lehetőségei,

helyi és regionális zárlatok és kijárási tilalmak, valamint egyéb korlátozások jogszerűségének kérdései,

a lakosság gazdasági támogatása újabb, komoly zárlatok esetén,

közbiztonság a karantén, a zárlatok és a kijárási tilalmak betartatásában,

iskolák bezárása a járványgócokban, az osztálylétszám csökkentése és a távoktatás bevezetése,

kiutazási és érkezési politika a határokon, beleértve a Ben Gurion repülőteret is,

a közvélemény tájékoztatása és az interneten folyó párbeszédre adott reakciók.

Szerdán összesen 475 megbetegedés következett be az országban, de kutatók arra figyelmeztetik Izraelt, hogy a következő hónapok új variáns megjelenését hozhatják. A lakosság 40 százaléka kapott már harmadik adag oltást, a kormány ezen a héten dönt az 5-11 évesek vakcinázásáról. Az országban bevett a hasonló hadgyakorlatok tartása mellett a lakosság bevonásával végzett biztonsági gyakorlatok megrendezése is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés