ACNEWS

2024. July 22.   |   Magdolna napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Újabb áldozatot követelt a veszprémi viadukt       

Veszprémi viadukt / Fotó: Shutterstock
Veszprémi viadukt / Fotó: Shutterstock
Leugrott egy 35 év körüli férfi tegnap este a veszprémi Viaduktról. A zuhanást nem élte túl, a rendőrség vizsgálja az esetet.
Hirdetés
Ad image

Vasárnap este egy 35 éves férfi lett öngyilkos a veszprémi Viadukton. A férfi leugrott a Deltahírek szerint, amit a rendőrség is megerősített. Nagy Judit, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról számolt be, hogy a rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Azonban nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó öngyilkosság a Viadukton. Pár évvel ezelőtt, amikor egy 19 éves ajkai kamaszfiú vetette magát a mélybe a Blikk szedte össze, hogy milyen hasonló esetek történtek a kísérteties hídon. Ekkor a fiú a francia érettségije előtt állt, éppen arra készült, amikor is írt egy üzenetet édesanyjának, majd soha többé nem hallottak felőle. Ugyanebben az évben, 2022-ben egy 49 éves nő is leugrott, azonban őt sikerült megmenteni. 27 évvel ezelőtt pedig egyenesen öngyilkos hullám volt a hídon. 1997-ben ugyanis 4 gimnazista ugrott a mélybe. A fiatalok egymást heccelték, majd a mélybe vetették magukat. Hárman közülük egy iskolába jártak és egyik tanárukat olyannyira megviselték a történtek, hogy ő is levetette magát. Néhány héttel később egy lány is követte őket.

Nem véletlenül szorgalmazzák a híd felújítását és annak biztonságossá tételét. Azonban ez sokat rontana a látképen, hiszen ehhez el kéne csúfítani azt egy védőhálóval, vagy egy plexi fallal. Megoldás azonban jelenleg nem nagyon van. Próbálják figyelni a területet, és ha riasztják a rendőröket, akkor ők perceken belül kint vannak. De még akkor se garantált a siker, ha időben kiérkeznek a rendőrök, hiszen a híd 37 méter magas és aszfaltra érkezik az, aki leugrik onnan. Így a tragédia elkerülhetetlen

Ha úgy érzi kicsúszott a talaj a lába alól, önnek vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége, akkor hívja az ingyenesen elérhető 116-123-as telefonszámot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés