ACNEWS

Újranövesztené kihullot fogait? Van rá módszer…

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A tudomány jelenlegi állása szerint az emberek egyszer váltanak fogat. Gyermekkorunk tejfogai idővel „lecserélődnek” a végleges fogsorunkra. Aztán annyi...
Hirdetés
Ad image

Japán kutatók egy csoportja látványos előrelépéseket tett egy gyógyszer kifejlesztésében, amely lehetővé teszi a fogak visszanövését. A készítmény klinikai tesztjeit jövő év júliusában kezdhetik meg. A kutatók reményei szerint 2030-tól már a fogorvosok is használhatják – írja a napi.hu.

A kutatás vezetője, Katsu Takahashi a japán The Mainchi-nek úgy nyilatkozott, hogy az új fogak növesztésének megvalósítása „minden fogorvos álma”.

A Kitanoi Kórház Kutatóintézete azok számára szeretné kifejleszteni a terápiás készítményt, akiknek valamilyen veleszületett rendellenesség miatt nem nőtt ki a teljes fogazatuk felnőttkorban – írja az Euronews.

A készítménnyel állatokon már sikerült serkenteni a felnőtt fogak növekedését.

Amennyiben a gyógyszer forgalomba kerül, a tejfogukat már kihullajtott 2 és 6 év közötti gyerekeken alkalmazhatják majd először. Amennyiben sikeresen visszanő a tejfoguk, már felnőtteknek is adható a gyógyszer.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés