ACNEWS

Újszülött ikreit akarta agyontaposni a pánikba esett elefánt

Fotó: YouTube
Fotó: YouTube
Egy elefánt ikreknek adott életet Thaiföldön, azonban a csodaszámba menő pillanat véres pokollá változott, amikor az anya bepánikolt.
Hirdetés
Ad image

Thaiföld középső részén egy ázsiai elefánt ritka ikreknek adott életet. Chamchuri, az anya gondozói se tudtak arról, hogy ikrek fognak születni. Így, amikor egy hím borjúnak adott életet az elefánt, az ottlévők azt hitték, hogy a szülés már lezajlott. Ám miközben az újszülöttet éppen megtisztították és segítettek neki lábra állni, hangos puffanást hallottak. Chamchuri egy második borjút is világra hozott, egy nőstényt. A második szüléstől azonban az anya pánikba esett. A gondozóknak kellett lefogniuk, nehogy rálépjen a nőstény a borjúkra. A közelharcban az egyik gondozó megsérült.

A YouTube-on megtekinthető drámai felvételeken látható, ahogy a gondozók kétségbeesetten elválasztják a nőstény borjút az anyától, miközben a hátsó lábain még mindig ott a szülésből származó vér.

Eltörte a lábát az egyik gondozó

A Save the Elephants (Mentsük meg az elefántokat) nevű kutatószervezet szerint az elefántszülések mindössze egy százalékában fordulnak elő ikrek, és a hím és nőstény borjak még ritkábbak. „Amint kihúztuk a második elefántbébit, felállt. Mindannyian ujjongtunk, mert ez egy csoda.” – mondta Lardthongtare Meepan állatorvos a BBC-nek. „Mindig is szerettünk volna elefánt ikreket látni, de ez nem sokszor fordul elő” – mondta Meepan, aki az elefántparkban nőtt fel. Charin Somwang, egy 31 éves mahut (így nevezik a gondozókat) eltörte a lábát, miközben az anyát próbálta visszatartani. „Annyira boldog voltam, hogy nem éreztem a fájdalmat. Normális, hogy az újdonsült anya mindig megpróbálja megrúgni vagy meglökni a babát… Féltem, hogy összetöri a bébielefántot, ezért előretoltam magam, és megpróbáltam megakadályozni, hogy az anyaállat elszakadjon a kisebbiktől” – emlékezett vissza Somwang.

A borjak jól vannak

Thaiföldön, ahol a lakosság többsége buddhista, az elefántokat szentnek tartják. Emellett nemzeti szimbólumok is, így az anyát és borjai sorsát a közösségi oldalakon tudják követni a helyiek. Sőt, a parkba látogatók már meg is nézhetik őket. De csak azután, hogy fertőtlenítették a kezüket és a lábbelijüket is. Egy tábla pedig arra figyelmezteti a látogatókat, hogy ne érintsék meg az ikreket. A nőstény borjú egyébként 55 kiló, ami némileg kisebb, mint a megszokott, így egy székre állva falatozik. Bátyja azonban 60 kilóval nehezebb nála máris.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés