ACNEWS

Ukrajna egy nap alatt több mint 1200 katonát vesztett a háborúban

Ukrajna naponta ezer katonát veszít Fotó: grafika
Ukrajna naponta ezer katonát veszít Fotó: grafika
Közülük a legtöbben, mintegy ötszázan az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el, vagy sebesültek meg.
Hirdetés
Ad image

Az orosz hadijelentés szerint a kupjanszki és az avgyijivkai frontszakaszon az ukrán fél az elmúlt nap folyamán több mint 1200 katonát veszített. Közülük a legtöbben, mintegy ötszázan az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan. Minderről és az orosz előretörésről hétfőn a moszkvai védelmi tárca számolt be. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között felsorolt egyebek mellett két drónirányítási pontot. Valamint két HIMARS sorozatvetőt, két harckocsit – az egyikük egy Abrams volt. De elpusztítottak hat gyalogsági harcjárművet – köztük négy Bradleyt -, két páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M777-es vontatott tarackot és 81 drónt.

Harci méreggel támadtak

Az elcsatolt „Luhanszki Népköztársaság” belügyminisztériuma bejelentette, hogy 600 gramm TNT-nek megfelelő robbanóanyagot találtak Vitalij Kiszeljovnak, a régió vezetője volt tanácsadójának gépkocsijához erősítve. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hétfőn közölte, hogy a nagyrészben elcsatolt zaporizzsjai régióban megakadályoztak egy terrortámadást. Amelyet az ukrán biztonsági szolgálatok az amerikai fejlesztésű BZ harci méreghez hasonló szerrel készültek elkövetni. 

Három ukrán állampolgárt, akik a mérget egy melitopoli étkezdében készült ételbe akarták belekeverni, őrizetbe vettek. Egy moszkvai bíróság hétfőn a távollétében elrendelte Petro Vrublevszkijnak, Ukrajna volt kazahsztáni nagykövetének letartóztatását. Vrublevszkij 2022 augusztusában kijelentette, hogy Kijev a lehető legtöbb oroszt meg akarja gyilkolni világszerte – írta a mandiner.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés