ACNEWS

Fel akarták robbantani a Barátság kőolajvezetéket

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Terrortámadást kíséreltek meg a Druzsba olajvezetékrendszer ellen, de sikerült megakadályozni.
Hirdetés
Ad image

Az FSZB megakadályozta az ukrán különleges alakulatok terrortámadását egy gázvezeték ellen a Volgográdi területen.

„Igen, valóban terrorcselekményt kíséreltek meg elkövetni a Drusba olajvezetékrendszer ellen a brjanszki töltőállomásnál a mai kora reggeli órákban. De senki sem sérült meg. Az illetékes hatóságok vizsgálják az incidens körülményeit” – mondta a Transznyeft hivatalos képviselője, Igor Demin.

Korábban a Baza nevű Telegram-csatorna arról számolt be, hogy május 10-én a kora reggeli órákban tűz alá került a Drusba olajvezeték töltőállomása Sven faluban. Három üres olajtermék-tároló tartályba csapódtak be a robbantásra alkalmas lövedékek. De szivárgás vagy tűz nem keletkezett, és senki sem sérült meg.

A Druzsba olajvezeték fehéroroszországi finomítókba szállít olajat, és továbbítja azt Európába. A vezeték a Szamara régióban ered, áthalad Brjanszkban, majd két szakaszra ágazik: északi és déli szakaszra, és Fehéroroszországon, Ukrajnán, Lengyelországon, a Cseh Köztársaságon, Szlovákián, Németországon és Magyarországon halad keresztül.

Az ukrán fegyveres erők idén február eleje óta többször is lőtték a Drusba-vezetéket és annak infrastruktúráját.

Február 1-jén számolt be Demin a TASZSZ-nek arról, hogy január 31-én este megpróbálták lőni a Brjanszki területen lévő Novozybkov olajpumpáló állomást.

Később, február 3-án a Mash nevű Telegram-csatorna arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők állítólag megtámadták a vezeték infrastruktúráját, de a Transneft közölte, hogy nincs információja a támadásokról, és hogy a Druzsba ismét normálisan működik.

Március közepén a Transneft robbanószerkezeteket észlelt a Novozybkov olajpumpáló állomáson, de az sértetlen maradt – írja a TASZSZ.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés