ACNEWS

Ukrajnában vívja meg a harcát Észak és Dél-Korea

Yoon Suk Yeol / Fotó: Shutterstock
Yoon Suk Yeol / Fotó: Shutterstock
Észak-Korea csapatokat küldött Oroszországba. A dél-koreai elnök provokációról beszél és válaszlépést jelentett be.
Hirdetés
Ad image

Dél-Korea nem marad tétlen” – mondta Yoon Suk Yeol elnök az Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott megbeszélése után. Mindkét ország egyetértett abban, hogy a telepítés provokáció, „amely a Koreai-félszigeten és Európán túl a globális biztonságot is fenyegeti”.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Cho Tae Yul dél-koreai külügyminiszter is. „Nem hiszem, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy tétlenül nézzük, ha ez végül a biztonságunkat fenyegető veszélyt idéz elő” – mondta Cho egy szöuli parlamenti meghallgatáson. Arra a parlamenti képviselői kérdésre, hogy a dél-koreai kormány megfontolná-e azt is, hogy közvetlenül fegyvert szállítson Ukrajnának, a vezető diplomata azt válaszolta, hogy minden lehetőség teritéken van – írja a dw.de.

A konkrét intézkedések egyebek mellett attól függenének, hogy Észak-Korea mit kapna cserébe Oroszországtól.

A dél-koreai titkosszolgálat nemrég jelentette be, hogy 1500 észak-koreai katonát szállítottak Oroszországba. Eszerint Kelet-Oroszországban kiképzésen vesznek részt, majd az ukrajnai frontra küldik őket. Tegnap a dél-koreai titkosszolgálat bejelentette, hogy még egyszer ennyi katonát küldtek Észak-Koreából Oroszországba. Dél-Koreában nagy az aggodalom, hogy Észak-Korea katonailag megerősödve kerülhet ki az Oroszországgal való együttműködésből.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés