ACNEWS

Ukrajna titkos dandár bevetésére kényszerült – videó

Fotó: X
Fotó: X
Ukrajna ellentámadása: Kijev a legerősebb, eddig titkolt gyalogsági dandárját vetette harcba.
Hirdetés
Ad image

Konkrétan a 82. légitámadó dandárról van szó, amely az összes leszállított Marder és Stryker gyalogsági harcjárműt és a Challenger2 harckocsik mintegy felét birtokolja. Az egységek képesek gyorsan előrenyomulni és a meghódított területeket is biztosítani. A dandár első egységei már előrenyomultak Robotine városáig, ahol megpróbálják áttörni az orosz frontot és az Azovi-tengerig előrenyomulni.

Hivatalosan az ukrán hadsereg még nem erősítette meg a 82. dandár létezését. Az amerikai védelmi minisztérium néhány hónapja kiszivárgott titkos dokumentumaiban azonban több utalás is volt a fegyveres erők ezen részlegére. Ezekből a következő adatok derültek ki: a dandár 40 német Marder lánctalpas gyalogsági harcjárművel és 90 amerikai Stryker járművel rendelkezik. Ezeket ráadásul 14 brit Challenger 2 harckocsi támogatja.

A közelmúltban több olyan felvétel is felkerült a közösségi médiába, amelyen a fent említett NATO katonai járművek láthatóak Robotine közelében. Természetesen ez még mindig nem bizonyítja a 82. brigád létezését, hiszen a felvételek nem csak ukrán katonai bloggerektől származnak, hanem orosz háborús megfigyelőktől is.

De még ezekkel az erős fegyverekkel is rendkívül nehéz lesz az áttörés. Az orosz megszállók három védelmi vonalat építettek ki. Az első vonal, amely sűrű aknamezőkből áll, már most sok gondot okoz az ukrán csapatoknak – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés