ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Utcát neveztek el Victor Orbanról

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Sao Paulo egyik utcáját Victor Orbanról nevezték el. Igaz kicsit szomorú, hogy a város szegénynegyedében található.
Hirdetés
Ad image

Sao Paulo egyik külvárosában található a Rua Victor Orban utca – szúrta ki az Economix. Az utca az egyik külvárosban található és egy valódi favela. Azaz szegénynegyed. Az itt található házak valószínűleg engedély nélkül épültek és néhány boltot leszámítva nem sok minden van az utca környékén. Ez a bizonyos Guaianases kerület pedig hatalmas kontrasztban áll Sao Paulo városközpontjával. Ide jóformán csak aludni járnak az emberek, hogy aztán 30 kilométereket utazzanak reggel a munkahelyükre.

A lakosság jelentős részét Brazília északkeleti részéből érkező migránsok teszik ki, de az elmúlt években bolíviaiak, nigériaiak, angolaiak és haiti menekültek is csatlakoztak a nagy masszához – és persze teljesen illegálisan tartózkodnak az országban. Azonban ez nem mindig így volt. Korábban, a 70-80-as években a fellendülő gazdaság, a közeli téglagyárak vonzották ide a fejlesztőket. Köztük az állami COHAB lakásépítő vállalatot. A cég felvásárolta a telkeket, hogy lakónegyedeket építsen, azonban ezek végül nem minden esetben készültek el. A lap feltételezése szerint a környező utcákat is a parcellázások közepette nevezhették el.

Azt azonban nem tudni, hogy Orbán Viktor, avagy Victor Orban miként adott ihletet. Az Economix megpróbálta felvenni az ottélőkkel a kapcsolatot, akiknek fogalma se volt arról, kiről nevezhettél el az utcát, ahol élnek. Azonban a magyar miniszterelnök, mint névadó alapvetően nem meglepő. Orbán ugyanis kifejezetten jó viszonyt ápolt a korábbi brazil elnökkel, Jair Bolsonaroval. Olyannyira, hogy még az elnökválasztási kampányába is beszállt. Persze az utca nem a magyar miniszterelnökről lett elnevezve igazából. Sokkal inkább a belga Victor Orban lehet a megfejtés a talányra. Aki a maga korában (a 19. század végén, a 20. század elején) kifejezetten híres írónak számított és Brazília egyik alkonzuljaként dolgozott egy időben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés