ACNEWS

Útjára indult az olimpiai láng – VIDEÓ

A 2012-es Olimpiai szertartás / Fotó: Shutterstock
A 2012-es Olimpiai szertartás / Fotó: Shutterstock
Alig 100 nap van hátra a 2024-es párizsi olimpiai játékok kezdetéig. Ennek alkalmából ma útjára indult az olimpiai láng.
Hirdetés
Ad image

Ma útjára indult az olimpiai láng. A szertartásra, ahogyan mindig, most az ókori görögországi Olümpiában került sor, ahol az első játékokat tartották i. e. 776-ban. Az ünnepségen részt vett Katerina Sakellaropoulos görög elnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Az eseményen felcsendült a görög, majd a francia himnusz is, ezután felvonták a zászlókat. A tánc- és zenei előadások után pedig átadták a lángot a fáklyavivőnek, a 2020-as tokiói olimpiai bajnoknak, Stefanos Douskosnak – számolt be a BBC.

Olümpiából a láng először Athénba indul, ahonnan a Belem fedélzetén viszik át a Földközi-tengeren keresztül Marseille-be. A városba május 8-án fog megérkezni a láng, miután az Oceans Realy részeként átszelte az Atlanti-, Indiai, és a Csendes-óceánt is érintve Guadeloupe-ot, Guyanát, Martinique-ot, Francia Polinéziát, Új-Kaledóniát és Reunion-szigetet. Ezután május 8-ától a láng Franciaországot fogja bejárni, érintve az ország legnagyobb történelmi emlékeit és épületeit. Így a Lascaux-barlangokat, Carcassonne-t és Versailles-t is többek között. A láng pontos útvonalát itt lehet megnézni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés