ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Szomorú adakozás: üvegpénzt gyűjtenek a kórházaknak

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Az üvegek visszaváltásakor kérhetjük, hogy a pénzünk jótékony célra menjen el. Ezek a kórházak kapják a palack-pénzt.
Hirdetés
Ad image

Eleddig a hajléktalanok szorultak rá a kukákban talált üvegek betétdíjára. Most a kórházak is hasonló sorsra jutnak. Van benne valami megalázó. Már mint abban, hogy szükségük van rá! Hogy hangzik: Ezt a 9 db 2 csatornás EKG készüléket az üres palackok árából vettük.

Július elsején élesedett az italcsomagolások kötelező visszaváltási rendszere Magyarországon. A pénzről, amit a felhalmozott palackok után kapunk vissza, többféleképpen is rendelkezhetünk. Három opció közül választhatunk: a Mohu alkalmazásával kérhetjük a bankkártyánkra, levásárolhatjuk az összeget az áruházban, vagy jótékonykodhatunk. Az Index információi szerint utóbbi opciót meglepően sokan választják. Eddig, két hónap alatt összesen 31 millió forint gyűlt össze.

A felajánlott összeget a jótékonysági szervezetek között egyenlő arányban fogják elosztani a Mohu elmondása szerint. A pénzt idén a Heim Pál Országos Gyógyászati Intézet, a Bethesda Gyermekkórház és a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika között fogják elosztani. A befolyt pénzből az intézmények a digitális technikát, az infrastruktúrát és a gyógyításhoz szükséges eszközkészletet szeretnék fejleszteni.

Ezt a 31 milliót azonban nem kapják meg még most a kórházak. A Mohu ugyanis csak év végén fogja átutalni majd az addig összegyűlt összeget.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés