ACNEWS

Vad medve tört be Gödöllőn a Farkasember birtokára – VIDEÓ

fotó: Virág Márton
fotó: Virág Márton
Rémálomba illő találkozást élt át tegnap Horkai Zoltán, mikor kifejlett, több száz kilós barna medvével találkozott a kapujában.
Hirdetés
Ad image

Rémálomba illő találkozást élt át a világhírű, Farkasemberként ismert gödöllői állatkoordinátor szerda este. Horkai Zoltán a hátsó kapu felé tartott, amikor arra figyelt fel, hogy a bokrok között egy hatalmas, több száz kilós barna medve épp oldalra fordul. Vélhetően a nagyvad a birtokán akart garázdálkodni, ahol malacok, kecskék szaladgálnak. Zoltán átmászott a kerítésen és közelebb ment a ragadozóhoz.

Meghűlt bennem a vér, nem akartam hinni a szememnek. Hirtelen azt hittem, valamelyik medvém szökött ki a birtokomról. Csendben az állat mögé mentem. Pár méterre lehettem tőle, amikor megszólítottam: Mit csinálsz itt Mocmoc? Erre a medve felém fordult egy pillanatra, majd ina szakadtából elszaladt. Én visszarohantam a kifutóhoz, hogy lássam, melyik medve szökött meg. De az öreg Brumi már aludt a kifutójában, Mocmoc pedig ejtőzött a magaslesén. Ekkor döbbentem meg, hogy egy vadidegen barna medvével néztem farkasszemet az előbb.”

Horkai Zoltán szerint tudott, hogy vad farkasok és sakálok is járnak Gödöllő határában. Ez a kifejlett barna medve valószínűleg az a példány lehetett, amelyiket pár hete Aszódnál, majd a Jakabi vadászháznál láttak. Mint mondta, a vadon élő medve fél az embertől, inkább a menekülést választja. Viszont ha megijesztik, vagy a bocsát védi, azonnal támad. „Senkinek nincs esélye egy kifejlett barna medvével szemben. A Mocmoc nevű mackómat apró korában cumisüvegből etettem.. Rengeteget játszottunk, birkóztunk, de már nem állok le vele izmozni. Hiszen 350 kilót nyom, ha rám fekszik, moccanni sem bírok. Amikor nekem már elfogyott minden erőm, ő akkor sem hagyja abba a játékot.”

Horkai Zoltán az esetről posztot írt a Facebook oldalán, ahová meghökkentő mondatot írt: „Sajnos nem tudtam megsimogatni, pedig jó lett volna.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés