ACNEWS

Súlyos agyvérzést kapott, kómába esett a magyar Farkasember

Nika a bajban is hű maradt kedveséhez, a magyar Farkasemberhez/fotó: Virág Márton
Nika a bajban is hű maradt kedveséhez, a magyar Farkasemberhez/fotó: Virág Márton
A gödöllői Horkai Zoltán törökországi nyaralása közben súlyos agyvérzést kapott, kilenc kórházban ápolták.
Hirdetés
Ad image

Pár hete, hogy végre hazatérhetett gödöllői otthonába a Farkasember néven világhírűvé vált, 53 éves állatkoordinátor. Éppen egy éve, hogy két gyermekével, és kedvesével, Nikával megérkezett a meseszép török nyaralóhelyre, amikor az első éjszaka megtörtént a baj.

„Súlyos agyvérzéssel rohant velem a kórházba a mentő, de az orvosok 12 órán át hozzám sem nyúltak. Megvárták, amíg megérkezik a biztosítótól a pénz, utána azonnal megoperáltak” – mesélte Horkai Zoltán az AcNews-nak.

A világhírű állatkoordinátor több mint 20 éve él a farkasok, medvék között. Állatai kalandfilmekben szerepeltek, dolgozott már Brad Pittel és Sean Conneryvel, munkájáról Farkasember címmel filmet készített a Discovery Channel és az Animal Planet is.

A tragikus törökországi éjjel másnapján a gyerekek rögtön hazautaztak, Nika viszont a párja mellett maradt a kórházban.

„Három hétig szinte a török kórház folyosóján laktam, az utolsó napokban, amikor Zoli kikerült az intenzívről és áttették egy külön szobába, beköltözhettem mellé – vette át a szót Nika. – Hála a biztosítónak, speciális repülőgép vitte haza, a fedélzetén két orvos vigyázott rá, majd a Ferihegyről mentőautó vitte az Amerikai úti idegsebészetre. A török klinikán elkapott egy rejtélyes fertőzést, emiatt hét másik kórházban is ápolták, de az orvosok még mindig tanácstalanul állnak vele szemben.”

Abban mindketten egyetértenek, hogy Zolinak óriási szerencséje volt. Egy ilyen agyvérzést és az azt követő fertőzést a betegek 90 százaléka nem éli túl. A magyar Farkasember pedig otthon van, már jár, beszél, autót vezet, pár napja filmet is forgatott az egyik medvéjével.

 „Óriási trauma, ami velem történt. Korábban egyedül is elláttam az állatokat, a négy medvén kívül 110 szarvasom, száz vaddisznóm volt – emlékezett Zoltán. – Ezek javarészét eladtam. Jártam a világot, színészekkel, köztük a legnagyobb sztárokkal forgattam. A kórházban leginkább a kiszolgáltatottság viselt meg. Ha épp nem kötöztek ki az ágyhoz, akkor leszedáltak. A betegségem alatt harminc kilót fogytam. Újra tanultam járni, beszélni. Ha megkérdezem az orvosokat, mikor leszek újra a régi, csak a fejüket vakargatják.”

Horkai Zoltán épp ma vett fel egy szakembert, aki a telepen segít az állatokat ellátni. Hűséges társa, szerelme szerint a baj csak még inkább összehozta őket.

„Nem hinném, hogy tévedtem, amikor Zolit választottam. A minap azt mondta, azok után, hogy mennyi megpróbáltatáson mentünk át együtt, biztos feleségül kell vennie. De mivel ez nem volt hivatalos lánykérés, így meg se hallottam. Csak az a biztos, hogy Zoliért bármit hajlandó vagyok megtenni – magyarázta nevetve Nika.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés