ACNEWS

Valódi földrengést okozott Taylor Swift

Taylor Swift / Fotó: Shutterstock
Taylor Swift / Fotó: Shutterstock
Mérhető földmozgást okoztak Taylor Swift edinburghi koncertjei. A nem egyszer több perces ovációt az egész város megérkezte.
Hirdetés
Ad image

Taylor Swift a skót fővárosban kezdte három stadionkoncerttel a The Eras Tour nevű világturnéjának 17 fellépésből álló nagy-britanniai koncertsorozatát. A brit földtani intézet (British Geological Survey, BGS) beszámolója szerint a Murrayfield stadionban megtartott hétvégi koncertek „immár tudományosan is földrengetőnek számítanak”. A zene, valamint a több tízezer rajongó tánca a stadiontól hat kilométer távolságra is műszeresen jól észlelhető földmozgásokat okozott.

A BGS mérései szerint a háromórás koncertek dalai közül minden egyes alkalommal a …Ready For It?, a Cruel Summer és a Champagne problems váltotta ki a legnagyobb szeizmikus aktivitást. Az intézet számításai alapján a múlt pénteki első koncertet kísérte a legnagyobb amplitúdójú kilengés. Aznap este a BGS műszerei 23,4 nanométernyi földmozgást észleltek. Szombaton 22,8, vasárnap 23,3 nanométer földfelszíni elmozdulást okoztak Taylor Swift edinburghi koncertjei. Ezeken több mint 200 ezer rajongó volt jelen.

A szeizmikus mozgások intenzitása a …Ready For It? című dal idején érte el maximumát percenként 160 kilengéssel. A British Geological Survey számításai szerint ez azt jelenti, hogy e szám alatt a táncoló rajongók 80 kilowatt energiát fejtettek ki. A turné tavaly márciusban kezdődött és öt földrészt érint. Az Eras 152 fellépésből áll és várhatóan 2 milliárd dollár rekordbevételhez vezet.(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés