ACNEWS

Váratlan fordulat: kirúgták a magyar sztáredzőt egy pillanat alatt

Szergej Kuznyecov már csak egy fejezet a DVTK történetében Fotó: DVTK eu.hu
Szergej Kuznyecov már csak egy fejezet a DVTK történetében Fotó: DVTK eu.hu
Szerda este kiadták az útját a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK edzőjének, Kuznyecov Szergejnek.
Hirdetés
Ad image

A DVTK tulajdonosa, Magyar Mátyás a csapat hivatalos honlapján konkrét okokkal nem támasztotta alá a tavaszi szezont közvetlenül megelőző bejelentést, de a mondatai alapján Kuznyecov kirúgásának voltak előzményei. Állítólag a fiatalok játékperceivel kapcsolatos egyet nem értés vezethetett a miskolci klub döntéséhez.

„Annak tudatában hoztuk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK-család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni – nyilatkozta Magyar Mátyás. – Az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttunk arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltunk mindent megtenni az elkerüléséért. Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni.”

Kuznyecov Szergej 2022 őszén lett a Diósgyőr edzője, amelyet 50 bajnoki mérkőzésen irányított. Első szezonjában feljuttatta a miskolci csapatot az NB I-be, majd az együttes a 7. helyen zárta a 2023/2024-es évad őszi szezonját. A február 3-án esedékes, Debrecen elleni bajnokin Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója lesz a csapat megbízott edzője.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés