ACNEWS

Varga Judit miniszter külföldre akar költözni

Varga Judit Fotó: Youtube/ ATV
Varga Judit Fotó: Youtube/ ATV
Varga Judit az Európai Parlament képviselője szeretne lenni. Mint mondja; itthon már elvégezte az összes feladatát.
Hirdetés
Ad image

A tárcavezető miniszter korábban sokáig dolgozott Brüsszelben és Strasbourgban, részletes ismeretekre tett szert az uniós intézményrendszer és jogalkotás működése terén. Értesülések szerint alkalmasnak találják arra, hogy ő vezesse a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját jövőre.

„Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni. Hatalmas megtiszteltetés volt számomra ez a négy év, és felemelő érzés volt a magyar érdekeket képviselni” – mondta Varga Judit a Magyar Nemzetnek.

A miniszter ezek után hozzátette, hogy úgy gondolja elvégezte az elmúlt négy évben azt, amit el kellett végeznie.

„A klasszikus igazságügyi területeken különösen büszke vagyok arra, hogy az áldozatsegítés országos hálózatát szinte teljesen kiépítettük, az utódomnak csak át kell vágnia hiányzó szalagokat. A családjogi jogalkotás terén sokat tettünk a gyermekek és a családok jogainak erősítése érdekében a civil szférával és a jogalkalmazókkal együttműködve. Első kinevezésemkor pedig történelmi méretű bírói és ügyészi illetményemelést hajtottunk végre” – sorolta az érdemeit.

„Úgy érzem, sokkal többet tudok tenni a jövőben, ha az én elköteleződésem a magyar emberek érdekei iránt most már az európai politikában kap főszerepet. Európa jövője szempontjából most a kampány az elsődleges: el kell hitetni az európai jobboldallal, a konzervatívokkal, hogy képesek megnyerni ezt a választást. Ez a munka pedig teljes embert kíván.” – jelentette ki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés