A Halleluja névre keresztelt fagylalt csak a hétvégén kezdte meg hódító körútját a Balatonnál, máris trónra tört, hiszen az édesszájú közönség épp annyira kedveli, mint a slágerterméket, a dubai csoki ízű hűsítő nyalánságot.
Hallaluja – megérkezett az új slágerfagyi
A Vatikán jubileumi szentévének hivatalos fagylaltja bemutatkozott a magyaroknak és máris elvarázsolta az ízlelőbimbóikat. Vincenzo Squatrito olasz mestercukrász alkotása, amely a csokoládé, a pirított mogyoró és egy csipetnyi különlegesség fúziójából áll a hétégén, Balatonmáriafürdőn tette meg az első benyomását a vásárlókra, ami kifejezetten jóra sikeredett.
A Balaton déli partjára már az első napon özönlöttek az emberek, hogy megízlelhessék a rendkívüli desszertkülönlegességet, amely akkora benyomást tett rájuk, hogy azóta a fagylalt a legkeresettebb ízek egyikévé vált.
Mogyorókrémes, csokoládés még ropog is
A helyi fagyizó cukrászát is meglepte a hatalmas érdeklődés, Pálfi Attila ekképp nyilatkozott a sonline.hu-nak:
„Érdekes volt, hogy mennyien tudatosan ezért jöttek el hozzánk. Naponta több tucat vendég érkezett célirányosan, hogy megkóstolhassa a Halleluja-t, sokan már előre tudták, hogy nálunk lehet kapni. Volt, aki csak egyetlen gombócot kért belőle, de azt semmiképp nem akarta kihagyni” – mesélte a Balaton-parton cukrászkodó férfi.
A fagylaltból becslések szerint több száz gombóc fogyott a hétvégén, ami a desszert ízvilágának tudatában nem is akkora meglepetés. Nutellára emlékeztet, de eredeti olasz módon készül: a mogyorókrém és a csokoládé mellé ropogós darabkák is kerülnek, így lesz igazán különleges.