ACNEWS

2024. April 25.   |   Márk napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Éjjeli vérfürdő: láncfűrésszel támadt a panelházi szomszédra

Terepszínű ruhába öltözve, láncfűrésszel, machetével és három késsel felfegyverkezve hatolt be szomszédja lakásába.
Hirdetés
Ad image

A 35 éves Kristof egy machetével ölte meg 52 éves szomszédját, annak férjét pedig láncfűrésszel súlyosan megsebesítette.

A brutális gyilkosság Berlinben történt. A vádlott nevében a védőügyvéd kedden kifejtette, hogy „egyre világosabbá válik számára, milyen szörnyű dolgot tett”. Elmondása szerint védencének kevés emléke volt a történtekről.

„Azt hitte, hogy őt magát is meg fogják ölni. Meg volt rémülve” -fogalmazott a Bildnek az ügyvéd.

Az ügyészség úgynevezett elővigyázatossági eljárásban kéri a férfi végleges pszichiátriai kórházi elhelyezését. Állítólag egy betegsége miatt a bűncselekmény elkövetésekor Kristóf nem volt beszámítható. Jelenleg gyógyszeres kezeléseket kap és terápiára jár.

Az akkor 34 éves német férfi idén január 6-án terepszínű ruhába öltözve, láncfűrésszel, machetével és három késsel felfegyverkezve hatolt be szomszédja lakásába, és rendezett vérfürdőt. Pénteken kora hajnalban, 2 óra 20 perckor hirtelen egy láncfűrész fülsiketítő zaja dübörgött végig a Lichtenbergben található tízemeletes panelépületben, majd a lakók sikolyokat hallottak és benzinszagot éreztek.

A riasztott rendőrök a negyedik emeletre siettek, és eloltották a tüzet. Alig néhány perccel a hatóságok kiérkezése előtt Kristof M. láncfűrésszel megölte szomszédját, az 52 éves Diana G.-t, és súlyosan megsebesítette annak férjét, egy szövetségi rendőrtisztet.

Egy igazságügyi szakértő a BILD-nek elmondta:

„Mindenütt vér volt. A lépcsőházban, egészen a negyedik emeletig és a lakásban”.

A 36 éves rendőr Sven L. az elsők között volt a helyszínen. „A bejárati ajtó zárva volt. Az első emelet egyik női lakója nyitotta ki. Felmentünk az emeletre, enyhe füstöt éreztünk. Aztán vérnyomok, és egy láncfűrész a padlón. Meg egy csomó kulcs. A gyanúsított ott állt egy fejlámpával és egy machete-szerű késsel a kezében. Többször is megszólítottam. Aztán eldobta a kést, hasra feküdt, hagyta magát megkötözni” – vallott a tárgyaláson a rendőr.

„Megpróbáltam beszélni a megtámadott férfival. Ő csak annyit mondott: ‘A szomszéd volt az!’ Mögötte egy élettelen nő feküdt” – tette hozzá.

A gyilkosság helyszínén készített fotók az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg.

A BILD információi szerint a szövetségi rendőr nem sokkal korábban fejezte be a szolgálatát, és a késői műszakból tért haza. A láncfűrészes gyilkossal való küzdelem az arcát szétszaggatta, egyik ujját pedig levágta.

Egy berlini kórház orvosai egy többórás műtét során megmentették az életét. Annak érdekében, hogy helyreállítsák az arcát, a levágott ujj csontjait helyezték be.

A gyilkost is ellátták: a láncfűrésszel megsebesítette a lábát. Kristof M.- et emberöléssel, gyilkossági kísérlettel és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják. A pere kedden kezdődött.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés