ACNEWS

Vérfürdőt tervezett az osztályában a sajókazai kisiskolás

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Letartóztatták a borsodi általános iskolás fiút, aki 11 centis kést vitt be az iskolába, hogy megölje vele az osztálytársait.
Hirdetés
Ad image

A botrány még május 264-én robbant ki, amikor gyerek bevitte a 11 centi pengehosszúságú konyhakést az iskolába. Az órán elővette a kést és a nyelvén húzogatta. Ezért azt a tanár elvette tőle. Nem is sejtette, hogy a diák micsoda vérfürdőt tervezett. Két nap múlva a fiú üzenetet küldött az osztályfőnökének. Azt írta, hogy azzal a konyhakéssel akarta megölni az egész osztályt. Ugyanő egy korábban létrehozott internetes közösségi csoportban egy sajókazai „mészárlásról” és ennek kapcsán egy „bázis” létrehozásáról egyeztetett a társaival. A fiú azt is megírta, hogy a „sajókazaiak mind meg fognak fizetni!”.

A gyilkossággal fenyegetőző kisiskolást a rendőrség őrizetbe vette, és a Miskolci Járásbíróság elrendelte letartóztatását – adta hírül a Miskolci Törvényszék. Mint írták, a hatóság emberölés előkészületét állapította meg. A járásbíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú. Továbbá megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, illetve az előkészített bűncselekményt végre is hajtaná. Mindezek miatt egy hónapra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani. A gyanúsított, illetve védője és törvényes képviselő fellebbezett a döntés ellen – írta a 24.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés