ACNEWS

Verőcei halálhajó: fogdába zárták a svájci kapitányt

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Elfogyott a remény, hogy élve megtalálják a balesetet szenvedett motorcsónak Dunában eltűnt, tragikus sorsú öt utasát.  
Hirdetés
Ad image

Fogdába zárta a rendőrség a Verőce alatt balesetező 110 méteres Heidelberg halálhajó svájci kapitányát. Akit gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt. Már nincs remény, hogy a motorcsónak öt utasa túlélte a balesetet. Őket – két nőt és három férfit – még földön-vízen keresik.

A BRFK nyomozói azt gyanítják,  hogy a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta,. Ráadásul a mentési protokoll előírásait sem hajtotta végre – írta a police.hu.. Ezt a kapitány is elismerte. Arra hivatkozott, hogy nem vette észre a balesetet, ezért később nyugodtan aludni tért, mintha mi sem történt volna.

Mint azt az AcNews megírta, szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál egy motorcsónak és egy szállodahajó ütközött. A baleset pillanatában a motorcsónak fedélzetén nyolc ember tartózkodott. Közülük egy olasz utas élve kijutott a partra, egy férfit és egy nőt holtan találtak. Eközben a nyomozók az összetört motorcsónaknál és a szállodahajónál is szemlét tartottak, utóbbi utasait sorra kihallgatják. A kapitány megtagadta az érdemi vallomást a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés