ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vért sír a másfél éves kislány

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A kislányt a vakság veszélye fenyegeti egy ritka betegség miatt, a szemei nem állnak le a növekedéssel. Ráadásul már vért is sírt.
Hirdetés
Ad image

A 21 hónapos kis Aretria Bice nagy kék szemekkel született – amit a barátok, a család és az idegenek egyaránt imádnivalónak találtak. De hat hónapos korában, 2023 májusában Aretria egyik babakék szeme „tejessé” vált, és bármilyen fény hatására a kislány fájdalmában sikoltozni kezdett. Miután kórházba szállították, genetikai rendellenességet diagnosztizáltak nála: a látóidegére extrém és egyre növekvő nyomás nehezedett, ami miatt a szemei megduzzadtak.

Sürgős műtétek sorozata következett – az utolsó kettőben egy csövet helyeztek be, hogy a felesleges folyadékot elvezessék a szeméből. De mindegyik kudarcot vallott, sőt, az egyiknél még vért is sírt. Most Aretria arra vár, hogy hatodszor is kés alá feküdjön. Aggódó szüleinek, a 35 éves Louise-nak és a 30 éves Connor Bice-nek azt mondták, hogy Aretria szemei soha nem lesznek kisebbek, ha már egyszer megnőttek.

Egyre kétségbeesettebben keresik a megoldást, mivel lányuk – aki már így is rövidlátó – az idő előrehaladtával egyre többet fog veszíteni a látásából. Az anyuka elmondta: „Aretria látóidegei súlyosan károsodtak – csak 8 cm-nél közelebb látja a dolgokat. Öt műtéten esett át, hogy megpróbálják stabilizálni a látóidegnyomást, ami megállítaná a látáskárosodást, de a dolgok egyre rosszabbodnak. Márciusban csövet tettek a jobb szemébe, hogy csökkentsék a nyomást, de ez nem működött, és még vért is sírt utána, mert a varratok meglazultak.”

A kislány a nap 24 órájában szemüveget hord. Még éjszaka is viselnie kell, mert ha felébred, és nem lát, megrémül. Annyi műtéte és találkozója volt már, hogy a kórházaktól fél a legjobban, és már a szagától is zokog. A szemei nem fognak visszazsugorodni, de a szülők remélik, hogy egy bizonyos ponton stabilizálódnak a dolgok, és a látása nem romlik tovább – írja a Mirror.

Aretria-nál kétoldali veleszületett glaukómát diagnosztizáltak. Az orvosok szerint már születésétől fogva magas szemnyomásnak volt kitéve, mert a folyadékelvezető rendszere nem alakult ki megfelelően a szemében, amikor még az anyaméhben volt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés