ACNEWS

Vérvarjú támadt a rettegő Nikire egy kőbányai parkban

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A Gőzmozdony utcai parkban háromszor támadt a kőbányai lányra a dolmányos varjú, hogy elkergesse őt a fészkelőhelyétől.
Hirdetés
Ad image

Elkezdődött a fiókák kirepülése a fészekből, amit a varjúszülők aggódva figyelnek. És ilyenkor nem ismernek se istent, se embert, azonnal támadásba lendülnek. Niki a Gőzmozdony utca és az Oltó utca közötti parkos rész mellett, egy parkolóban sétált, amikor a támadás érte. Hirtelen erős ütést érzett a tarkóján. Csak akkor jött rá, hogy egy dolmányos varjú a felelős a brutális találatért, mikor a madár szemből is támadásba lendült.

„Egyszer csak egy erős ütést éreztem a tarkómon. Az első gondolatom az volt, hogy biztosan fejbe rúgtak egy labdával, de akkor láttam, elrepülni a varjút – magyarázta a Metropolnak Niki. Még fel sem tudott ocsúdni a szürreális jelenetből, amikor a varjú újabb akcióba lendült. – Felrepült egy fára, nézett, majd zuhanórepülésbe kezdett és egyenesen felém tartott  – folytatta Niki. Aki ekkor már el tudott hajolni a madár elől. A dolmányos varjú nem adta fel, harmadjára is támadást intézett a lány ellen, mire futva elmenekült a helyszínről.

„Brutális ereje van, ugyanis majdnem elestem, ahogy a tarkómnak repült. Bár nem sérültem meg, borzasztóan félelmetes volt – mesélte  Niki. Aki szerint több kőbányai ember is a varjak áldozatául esett az elmúlt napokban. Többen panaszkodtak arról, hogy kutyát, idős embert, sőt gyereket is képesek megtámadni a varjak, így a helyiek jelenleg rettegnek a környékre menni. Természetesen ez a fajta agresszivitás leginkább az április-májusi fiókareptetési időszakban jellemző a varjakra, hiszen az arra járók nem veszik észre az ágon csücsülő fiókát, így túl közel mennek hozzá, amit a tojó azonnal támadásnak vesz és védelmezni kezdi utódait. A szakemberek szerint ebben az időszakban érdemes felkészülni a hasonló esetekre, a legjobb védekezés pedig az, ha keményen, támadólag lépjünk fel ellenük és elijesztjük őket. A szülőknek, pedagógusoknak érdemes elővigyázatosságra inteniük gyerekeiket, tanítványaikat, hiszen ők vannak a leginkább kitéve ennek a veszélynek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés