ACNEWS

Vészhelyzet: a pilóták egyszerre aludtak el a repülő járaton

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az utasszállító repülőgép mindkét pilótája egyszerre szundikált - 153 utassal a fedélzeten. A repülőgép letért az útról…
Hirdetés
Ad image

A Batik Air indonéz légitársaság repülőgépe Jakartába tartott, amikor a kapitány felszállás után szólt a másodpilótájának, hogy ő akkor most elpihen. Csakhogy közben a másodpilóta is elbóbiskolt – ez a valószínűleg a kialvatlanságának volt betudható, mivel a férfi egy hónapja ikrek apja lett.

A hatóságok szerint 28 percig nem volt kommunikáció a pilótafülkével – ráadásul a repülőgép let is tért az útról. A kapitány amikor felébredt, észrevette, hogy az első tisztje is alszik. Újra felvette a kapcsolatot a földdel, és korrigálta a repülési útvonalat – számolt be róla a krone.at.

A Batik Air bejelentette, hogy a két pilótát megelőző intézkedésként ideiglenesen felfüggesztették a szolgálatból. „A társaság nagyon komolyan veszi az összes járat biztonságát és az incidensek alapos kivizsgálását. A légitársaság elkötelezett a repülésbiztonsági hatóság valamennyi ajánlásának betartása mellett” – magyarázkodott a Batik Air.

A KNKT közlekedésbiztonsági hatóság súlyos incidensről beszélt, és ezt kihasználva az ország összes járatának szigorúbb ellenőrzésére szólított fel. „A légitársaságoknak rendszeres pilótafülke-ellenőrzéseket kellene végezniük, és biztosítaniuk kellene, hogy személyzetük elegendő alvást kapjon” – mondta a hatóság.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés