ACNEWS

Felgyújtotta magát egy amerikai vadászpilóta az izraeli nagykövetség előtt

F-16-os repülőgép / Fotó: pixabay
F-16-os repülőgép / Fotó: pixabay
A Gázai övezetben dúló véres háború elleni tiltakozásul felgyújtotta magát az amerikai légierő pilótája a washingtoni izraeli nagykövetség előtt.
Hirdetés
Ad image

Nagy a megdöbbenés az Egyesült Államokban: A Gázai övezetben dúló véres háború elleni tiltakozásul felgyújtotta magát az amerikai légierő pilótája a washingtoni izraeli nagykövetség előtt. A katona a szörnyű tettet élőben közvetítette az interneten.

„Nem veszek többé részt népirtásban” – mondta a katonai egyenruhát viselő férfi az élő adásban – írja a New York Times című napilap. Ezután leöntötte magát egy tiszta folyadékkal, felgyújtotta magát, és azt kiabálta, hogy „Szabadságot Palesztinának”.

A férfit egy helyi kórházba szállították, miután az amerikai titkosszolgálat emberei eloltották a tüzet – közölte a tűzoltóság. A férfi állapota kritikus – közölte a rendőrség szóvivője. A légierő szóvivője megerősítette, hogy a férfi aktív szolgálatot teljesítő katona volt. A helyi rendőrség és a titkosszolgálat vizsgálja az esetet.

Az izraeli nagykövetség folyamatos tüntetések célpontja a Hamász radikális iszlamista palesztin csoport október 7-i, Izrael elleni támadása és a Gázai övezetben végrehajtott izraeli ellentámadások óta. Decemberben egy tüntető felgyújtotta magát az atlantai izraeli konzulátus előtt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés