ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vigyázat, átvágják az ügyfeleket a bankautomaták

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Pénzt fizetett volna be egy ATM-en keresztül egy férfi a számlájára. Az utána sorban következő pedig tőle vette le az összeget.
Hirdetés
Ad image

Egyre többolyan bankautomata van szerte a városban, amiknek a segítségével pénzt tudunk tenni a számlánkra. Feltéve persze, hogy annál a banknál próbálkozunk, ahol a számlánkat nyitottuk. Így járt el egy férfi is, aki szeretett volna pénzt feltenni a kártyájára. Az automata menüjében kiválasztotta a megfelelő funkciót, azonban a művelet inaktív volt. Ezért arra jutott, hogy nem működik, és otthagyta a berendezést. Nem sokkal később azonban észrevette, hogy pénzt emeltek le a kártyájáról – számolt be azenpenzem.hu.

Az illető természetesen azonnal panaszt nyújtott be a bankjánál, akik elsőre elutasították azt, mondván a férfi volt a hibás. Állításuk szerint súlyos gondatlansággal járt el, hiszen ő hagyta ott az ATM-et kijelentkezés nélkül. Ezért történhetett, hogy az utána következő ügyfél könnyen hozzáférhetett a számlájához. Azonban a panaszos ezen a ponton nem adta fel. A Pénzügyi Békéltető Testülethez fordult, miután utánanézett az automata szolgáltatási leírásának. Ahol nem volt arra vonatkozó utasítás, hogy a belépési folyamatot meg kell szakítani és csak utána lehet kilépni a rendszerből.

A kártya kiadása ugyanis alapesetben lezárja a belépést, illetve a rendszer jelzi is, hogy nincs további teendő. Azonban ebben az esetben nem jelent meg a monitoron semmilyen figyelmeztetés. Erre hivatkozva a férfinek adott igazat. A felvételen látható továbbá, hogy a panaszos várakozott is az automata előtt, de nem történt semmi. Ezután érkezett meg a sorban utána következő, aki a berendezéshez érintette a kártyáját, beírta a jelszavát, majd az előtte lévő pórul járt férfi kártyájáról leemelt 150 ezer forintot. A bank köteles megtéríteni a kárt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés