ACNEWS

2024. July 02.   |   Ottó napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Riasztás: 100 km-es szél, 4 cm-es jég, villámárvíz, felhőszakadás

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Széttépi az országot a durva hidegfront, a Dunántúlon lesz, ahol csak 26 fokig melegszik fel  levegő, keleten 33 fok lehet.
Hirdetés
Ad image

Hétfőn kifújja a több mint 100 kilométeres szél a tikkasztó hőséget, helyette lesz, ahol pusztító jégesőt, felhőszakadást, villámárvizet hoz magával a július. A hőmérséklet visszaesik, a keleti országrészben pedig tartósan borult maradhat az ég. Majd ismét melegedés kezdődik. Sok napsütés mellett a hét végére visszatér a kánikula – írta a HungaroMet Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Eszerint hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett számítani kell heves zivatarokra. Aaz ország középső részén kisebb, nyugati, délnyugati, valamint északkeleti harmadán nagyobb számban. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Zivatarok környezetében viharos, 100 kilométeres sebességet meghaladó lökések is előfordulnak.

Nyugaton és északon záporok, zivatarok várható, itt mérséklődik a meleg. Nagy lesz a kontraszt, 26 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk, a keleti, délkeleti tájakra csak másnap ér el az enyhülés. A Tiszától nyugatra északnyugatira, nyugatira fordul a szél, és feltámad, a zivatarokat viharos lökések kísérhetik. Keddre a front mindenhol 30 fok alá viszi a hőmérsékletet, és az éjszakák nagyobb felfrissülést hoznak. A minimumok 20 fok alá mennek, a maximumok általában 25-30 fok között alakulnak a hét első felében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés