ACNEWS

Vitézy Dávid felmosta a padlót Karácsony Gergellyel

Fotó: MTI
Fotó: MTI
A pálya szélére került közlekedési szakember előbb Lázár Jánost ekézte, most a főpolgármestert is betalálta.
Hirdetés
Ad image

Vitézy Dávid szerint a megszűnésre ítélt Budapest bérlet kapcsán Karácsony Gergely és Lázár János felelőssége közös. “A nagy túrót!” – csattant föl sértődötten erre a felvetésre Budapest főpolgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában – írta az atv.hu. Vitézy csütörtökön azt mondta: szerinte Karácsony félreérti a helyzetet. Úgy sértődött meg, hogy nem pontosan olvasta el az ő szavait. “Én nem politikai értékítéletet fogalmaztam meg, hanem a jogszabályi helyzetet írtam le” – magyarázta Vitézy. Szerinte a jelenlegi bonyolult helyzetben kizárólag az a megoldás, hogy a két fél megállapodik a közös nevezőkről.

Vitézy Dávid nem érti, miért nem korábban tárgyaltak Karácsonyék a minisztériummal. Továbbment: “Hogy hagyhatta azt a főváros, hogy december 20-án derüljön az ki, hogy baj van, miközben a szerződés december 31-én lejárt?” Kijelentette: az említett szerződés több jogot is biztosított a fővárosnak, például vétójogot adott a járatritkítással kapcsolatban. Ezt a jogát december 31-én elveszítette a főváros. Vitézy logikus álláspontja az, hogyha olyan megállapodásról van szó, amiben jogok vannak, akkor nem néhány nappal előtte kell felébredni. Ezzel nehéz vitatkozni, ebben igaza van a közlekedési szakembernek.

Eközben Lázár János egyszerűen nem vesz tudomást Vitézy kirohanásairól. Aki még azt is megüzente az építési és közlekedési miniszternek, hogy jöjjön vissza a mezőhegyesi ménesbirtokról, és álljon a nyilvánosság elé.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés