ACNEWS

2024. May 04.   |   Flórián, Mónika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vitézy Dávid tanárgettót építene Budapesten

Fotó: Youtube /Képernyőkép / ATV
Fotó: Youtube /Képernyőkép / ATV
A főpolgármester-jelölt arra tett ígéretet, hogy egy helyre sűríti a tanárokat, ápolókat, buszvezetőket, rendőröket…
Hirdetés
Ad image

Vitézy Dávid a Facebookra feltöltött videójában azt az ígéretet tette, hogy ha megválasztják, tízezer új bérlakás építését kezdi majd meg.

„Főpolgármesterként vállalom, hogy az ilyen és ehhez hasonló rozsdaövezetekben legalább tízezer megfizethető lakást fogunk fölépíteni” – jelentette ki a Józsefvárosi pályaudvaron állva, majd felhívta a figyelmet arra, hogy egy átlagos budapesti albérlet havi díja átlépte a 250 ezer forintot.

„Ápolók, szociális dolgozók, buszvezetők, villamosvezetők, tanárok, rendőrök, tűzoltók, mentősök és a közhivatalokban dolgozók tömegei szembesülnek azzal, hogy a magyar fizetésükből lassan bécsi lakásárakat kell kicsengetniük bérlőként is, saját lakás vásárlására pedig nem is gondolhatnak” – mondta a videóban.

„Ez nincs így jól! Budapest lakhatási válságának enyhítésére végre valódi megoldások kellenek! A városszerte pusztuló, kihasználatlan rozsdaövezetek ésszerű beépítésével megoldást adhatunk a budapesti lakhatási problémákra” – folytatta Vitézy Dávid.

„Főpolgármesterként vállalom, hogy az ilyen rozsdaövezetek helyén megfizethető lakásokat építünk. Legalább 10 ezer olyan új szolgálati lakást, melyet ápolók, szociális és közlekedési ágazatban dolgozók, tanárok, közalkalmazottak bérelhetnek majd kedvezményesen, hogy ezzel is enyhítsük Budapest lakhatási válságát. Pártpolitikai csaták helyett végre valóban fejlesszük Budapestet” – zárta sorait.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés