ACNEWS

2024. April 25.   |   Márk napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Wagner-zsoldosok orosz parancsnokot ejtettek foglyul

Fotó: képernyőkép
Fotó: képernyőkép
A Wagner-zsoldoscsapat elfogta az orosz hadsereg alezredesét. A Wagner-főnök, Prigozsin által elrendelt kihallgatáson bevallja, hogy részegen lőtt rá egy Wagner járműre.
Hirdetés
Ad image

„Roman Venevitin alezredes vagyok, a 72. dandár parancsnoka” – mondja a férfi. A hangja nyugodt és visszafogott. „Mit tett?” – kérdezik tőle szigorúan. „Tüzet nyitottam egy Wagner-csoporthoz tartozó járműre, miközben alkoholos befolyásoltság alatt álltam” – válaszolja Venevitin.

A videót Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője tette közzé vasárnap a Live24 orosz hírportál megkeresésére. A felvételen egy a Wagner által elfogott orosz parancsnok látható.

Kiderült, amikor május 17-én a Wagner harcosok éppen az állásaik aknamentesítését végezték, tüzet nyitottak rájuk. Prigozsin csapatának azonban sikerült védekeznie és letartóztatnia a támadót.

A letartóztatott Venevitint, aki feltehetően részt vett a Bachmutnál történt akcióban, megkérdezik, miért lőtt rá a Wagner járműre. Válasza: „A Wagnerrel szembeni személyes ellenségeskedésem miatt”. Arra a kérdésre, hogy miért érez ellenszenvet a zsoldoscsoport iránt, Venevitin tanácstalan. „Nem tudom” – ez minden, amit a láthatóan megtört parancsnok mondani tud.

A kihallgatás folytatódik. „Vajon lehet-e helye ilyen ellenségeskedésnek a csatatéren”, akarja tudni a kamera mögött álló férfi. „Nem” – válaszolja Venevitin. Az utolsó kérdés a videó leállítása előtt: „Hogyan ítéli meg a tetteit?”. Venevitin szünetet tart, és a padlóra néz. Mély levegőt vesz, és végül így válaszol: „Bűnös”.

(Forrás: Live24/Telegram)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés