ACNEWS

Zelenszkij 28 harkivi parancsnokot állít falhoz

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Ukrajnában 28 katonai parancsnokot állítanak falhoz, számon kérve a katonai kudarcokat. A tiszteket azzal vádolják, hogy nem szervezték meg megfelelően a védelmet az orosz határon.
Hirdetés
Ad image

A május 10-i támadást követően az ukrán hadseregnek ki kellett ürítenie előretolt állásait és több falut is. A katonák sokasága halt meg, a felszerelések megsemmisültek – jelentette az ukrán média. Ennek következtében 28 parancsnok ellen indult eljárás. Több egység, például a 125. dandár is érintett.

A parancsnokló tábornokot Harkivban már leváltották. Emellett a régió kormányzója számonkérte építőipari cégeket, az erődítések miért nem épültek a megrendelésnek megfelelően – írja a krone.at az ukrán médiára hivatkozva.

Az orosz csapatok előrenyomulását a térségben csak néhány nap után sikerült lelassítani A súlyos harcok a fronton folytatódnak.

Az orosz erők két hete indítottak szárazföldi offenzívát, és több ukrán falut elfoglaltak. A frontcsapatok jelenleg kevesebb mint 20 kilométerre vannak a regionális fővárostól, Harkivtól. Szakértők szerint az újabb orosz támadás célja az ukrán erők lekötése és az orosz tüzérség tüzelési távolságba való előretolása.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés