ACNEWS

Zelenszkij orosz atomkilövőket akar megsemmisíteni

Pixabay
Pixabay
Zelenszkij katonai parancsnokai azt fontolgatják, hogy nyugatról szállított nagy hatótávolságú rakétákkal támadnak Oroszországon belüli atomrakétaindító állomásokat.
Hirdetés
Ad image

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei által szállított fegyverekkel az Oroszországon belüli atomrakéta-indító állomások elleni ukrán támadások esetén Moszkva nukleáris válaszlépéseit kockáztatják.

„Mit jelent ez? Csak egy dolgot jelent – azt kockáztatják, hogy belefutnak az orosz állami politika alapelveinek 19. bekezdésében foglaltakba a nukleáris elrettentés terén” – írta Medvegyev a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. „Ezt nem szabad elfelejteni” – tette hozzá Medvegyev.

Putyin a döntéshozó, ha Oroszország hatalmas nukleáris arzenáljáról van szó, de diplomaták szerint Medvegyev nézetei a Kreml csúcsán uralkodó gondolkodásra utalnak, amely a háborút a Nyugattal vívott egzisztenciális küzdelemként állítja be – írja a Reuters.

Oroszország és az Egyesült Államok messze a világ legnagyobb atomhatalmai: Putyin 5889 nukleáris robbanófejet, míg Joe Biden amerikai elnök mintegy 5244 nukleáris robbanófejet tart ellenőrzése alatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés